Klarer oss fint uten Woods

Tiden siden Tiger forlot arenaen 12. mai har vist at internasjonal golf står fjellstøtt uten ham, mener Jan E. Espelid.

klarer-oss-fint-uten-woods

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Etter Rory McIlroys seier i U.S. Open uttalte Jack Nicklaus at golfen «er i en overgangsfase, og jeg vil hevde at det er en overgang bort fra Tiger».

Og man trenger slett ikke å være klarsynt for å se at tidenes mestvinnende majorsvinner har et svært overbevisende poeng.

Etter Darren Clarks overbevisende, og ikke minst gripende, seier i the Open på Royal St. George’s har Den gyldne bjørnens ord enda større gyldighet.

Internasjonal golf er uten tvil på vei inn i en ny fase.

Det ene er at de beste spillerne og de mest interessante personlighetene har europatouren, og ikke PGA-touren, som sin base.

Det andre er at det ikke lenger finnes én dominerende spiller som vinner major etter major.

De femten siste majorturneringene er vunnet av fjorten forskjellige spillere (Padraig Harrington har vunnet to) og det er fjorten turneringer siden sist Tiger Woods vant en major (U.S. Open 2008).

De tolv siste majorturneringene er vunnet av tolv forskjellige spillere: Darren Clarke (the Open), Rory McIlroy (U.S. Open), Charl Schwartzel (the Masters), Martin Kaymer (U.S. PGA), Louis Oosthuizen (the Open), Graeme McDowell (U.S. Open), Phil Mickelson (the Masters), Yang Yong-eun (U.S. PGA), Stewart Cink (the Open), Lucas Glover (U.S. Open), Angel Cabrera (the Masters) og Padraig Harrington (U.S. PGA).

Disse tolv vinnerne kommer fra sju forskjellige nasjoner, og fire av dem — McIlroy, Schwartzel, Kaymer og Oosthuizen – er alle i 20-årene, som i seg selv er både en sensasjon og et tegn på at golfidretten er i endring.

Bredden i toppen er større enn noen gang, og med vinnerne fordelt over så mange nasjonaliteter tror vi det bare et spørsmål om tid før World Golf Championship-turneringene (WGC) og majorturneringene utgjør stammen i en ny verdenstour, eid av europatouren, PGA-touren og asiatouren i fellesskap.

Med PGA Tour, European Tour og Asian Tour som egne, sidestilte nivåer under. Noe av det har vi allerede lenge sett konturene av. Europatouren har for eksempel i mange år hatt sin Saint Omer-turnering parallelt med U.S. Open, mens PGA-touren i forrige uke arrangerte Viking Classic parallelt med at the Open gikk på Royal St. Georges.

Golfverden blir mindre. Og uten Tiger kanskje mer interessant. Tror vi.

Er du enig eller uenig? Si din mening i kommentarfeltet under eller på facebooksiden til Golferen.no.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.