Chrome Soft ble kjærlighet ved første klikk

IMPONERER: Såvel fra tee og fairway, eller rundt og på greenen, gir Chrome sofft deg mye ball for pengene. Foto: Callaway

Første versjon av Callaway Chrome Soft kom for ett år siden, og hadde kjempesuksess. Nå har den kommet i ny utgave, som holder det produsenten lover for oss middel- og høyhandicappere.

Vi golfere har vendt oss til å bli overøst av superlativer fra utstyrsprodusentene. Mange blant oss, denne skribent inkludert, har derfor opparbeidet oss en viss porsjon sunn skepsis.

Heller ikke forsikringer fra utøvere som Phil Mickelson om at nye Chrome Soft er en aldri så liten ballrevolusjon lar vi oss normalt vippe av pinnen over. Mickelson er godt betalt av Callaway nettopp for de skal kunne sette hans navn bak produkter som Chrome Soft.

Med en handicap som ligger godt inn på middelhandicapper-nivå er det vanskelig å påstå at man kan være 100 prosent objektiv i en test av en golfball. Etter mange år i bransjen har vi imidlertid lært oss at det er mer forskjell på golfballer enn mange tror. Og vi har lært oss hva vi skal se etter.

Chrome Soft skall og kjerne

FIRE DELER: Callaway Chrome Soft er en firedelt ball med, fra ytterst til innerst, skallet, mantelen og den doble kjernen, henholdsvis rød og gul. Foto: Callaway

Tidligere hadde Callaway-baller et rykte, fortjent eller ufortjent, om å være noe harde i skallet. Det gjelder definitivt ikke nye Chrome Soft. Skallet i såkalt Tour Urethane er tynt og veldig mykt. Det gir en deilig, myk følelse i trefføyeblikket.

Når du slår ned på ballen med en wedge, merker selv en middelhandicaper at det er lett å få den til å stoppe umiddelbart på greenen. Men at den også gjorde det da vi brukte et syverjern fra 140 meter på Holtsmarks hull 12, kom som en bombe på undertegnede. Og også på vår makker, med 3 i handicap, som bivånet det hele.

Den myke følelsen får du også med driveren, fairwaywooder og de andre lengre køllene, men her uten for mye spinn. Det sørger, i følge Mickelson og Callaway, den nye todelte kjernen for: Dual SoftFast Core. 

Den er Chrome Soft alene om, og er en kjerne som bidrar til høyere utgangshastighet på ballen med de lange køllene. Samtidig som det harde tilslaget hindrer spinn på ballen. Altså oppsummert: Lav spinn med driveren, høy spinn med de korte jernene.

Ballen er 4-delt, og har en anbefalt utpris på 399 kroner dusinet. Det er en svært bra pris for en ball med slike kvaliteter som Chrome Soft.

Vil du lese mer? Callaway hjemmeside

Callaway Chrome Soft 2015 2016

SLIK SER DU FORSKJELL: 2015-modellen av Chrome Soft her en prikk midt i navnet, den nye 2016-modellen har to prikker etter navnet. Skjermdump: Golfalot.com

Kommentarer

TAGS:

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: LMizhuho Americas Open ( 1. - 4.juni)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.