Martin Kaymer slo fullstendig knock-out på feltet i U.S. Open, og vant på overbevisende måte: -9 mot -1 for halvt norske Erik Compoton or Rickie Fowler, som delte andreplassen. Henrik Stenson endte som delt fjerdemann med +1.
kaymer-vant-i-oppvisningsstil

IMPONERTE: Martin Kaymer tok sin andre majortittel på amerikansk grunn med ni under par, 271, og åtte slags seiermsmargin i U.S. Open på Pinehurst No.2.

kaymer-vant-i-oppvisningsstil

Turnering: U.S. Open
Dato: 12. – 15. juni
Bane: Pinehurst No.2, Pinehurts, North Carolina, USA, par 70, 6915 meter
Premiepott: 47,9 millioner kroner, hvorav 7,4 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Justin Rose

Se også: Resultater fra U.S. Open


Lørdag:
Kaymer slo McIlroys rekord

Martin Kaymer fortsetter å imponere i U.S. Open. Med den andre fem under par 65-runden på rad slo han Rory McIlroys 36-hullsrekord fra 2011, og tar med seg en ledelse på hele seks slag inn i helgen.

Kaymer slo McIlroys rekordMinst like imponerende som scoren fredag er det at Martin Kaymer var bogeyfri på den 6915 meter lange par-70-banen Pinehurst No.2.

130 slag etter de to første rundene er ett slag bedre enn McIlroys rekord fra Congressional CC i 2011-utgaven av U.S. Open.

— Jeg ble litt anspent de siste tre-fire hullene, men jeg gjorde noen bra up-and-downs, særlig på hull 6 og 7, sier Kaymer, som startet dagen på hull 10.

— Jeg traff nok fairwayer og nok greener, og gav meg selv gode sjanser, og satte et par lengre putter i dag.

Kaymer er den sjette spilleren gjennom tidene som ser et tosifret, rødt tall på leaderboarnden i U.S. Open. De andre er Gil Morgan i 1992, Tiger Woods i 2000, Jim Furyk i 2003, Ricky Barnes i 2009 og Rory McIlroy i 2011.

Men kun Kaymer og McIlroy har opplevd å se tosifret etter 36 hull.

Henrik Stenson fortsetter å spille bra, og er på delt femteplass med -2 halvveis. Fredag hadde svensken tre birdier og to bogeyer for sin én under par 69-runde.

Rory McIlroy følger på -1, mens Adam Scott er på par sammen med blant andre halvt norske Erik Compton.

Tittelforsvarer Justin Rose avanserte til delt 20.-plass med +1, mens Phil Mickelson klarte cutten med ett slags margin med +3. For eneste nordmann på banen, Jason Kelly, ble det med to runder som caddie for Simon Griffiths. Bestekompisen hadde 72-80 for +12 og misset cut med åtte slag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.