BORRE 20160628: Bilder fra Team Norway samling på Borre GK 28.06.2016. Foto: Benjamin A. Ward / NGF

Forrige ukes sjetteplass i europaturneringen VIC Open viste seg å være mye verd for Tonje Daffinrud. Den gir nemlig LPGA-plass.

Det er ikke vanlig at en god plassering på LET gir innpass i kommende ukes LPGA-turnering. Men Daffinruds supre avslutningsrunde i Australia søndag viste seg å gi en hyggelig bonus.

Men for å forstå hvorfor det ble slik, må vi se på den tredelte forklaring som ligger bak:

  1. VIC Open, forrige ukes europaturnering, var en såkalt co-sanction-turnering mellom Ladies European Tour (LET) og Australien Ladies  Professional Golf (ALPG).
  2. Women’s Australien Open, denne ukens LPGA-turnering, er også en co-sanction-turnering. Men denne gangen mellom LPGA og ALPG.
  3. ALPG har, som så mange andre av de store tourene, en regel om at topp-10 gir innpass også i neste turnering.

For Tonje Daffinrud kan altså sjetteplassen i VIC Open også bli et vinnerlodd når det gjelder den videre karrieren.

Det ene er at Women’s Auastralian Open har 11 millioner kroner (1,3 millioner dollar) i premiepotten, mot 3,1 millioner kroner (350.000 euro) i potten forrige uke.

For det andre at en ny topp-10 vil gi 25-åringen fra Tønsberg friplass i neste LPGA-turnering.

Gleder seg til LPGA-turnering

Tonje Daffinrud er selvfølgelig strålende fornøyd med å ha fått en uke til med turnering, og det på et enda høyere nivå enn forrige uke.

— Forrige ukes turnering var en fantastisk bra uke på mange måter. For min del var det også karrierebeste med delt sjetteplass, noe som også ga meg plass til denne ukens LPGA-turnering. Nå er jeg på plass i Adelaide og gleder meg utrolig til å spille ISPS Handa Australian Open, siteres Tonje Daffinrud i en pressemelding fra NGF.  

Også Marianne Skarpnord fra Moss og Rygge GK er med i Adelaide-turneringen, mens Suzann Pettersen sesongdebuterer i LPGA Thailand neste uke.

Marianne Skarpnord starter første runde på hull 10 klokken 21.30 onsdag kveld norsk tid, mens Tonje Daffinrud er i gang på hull 1 klokken 2.31 norsk tid natt til torsdag.

Se også: Livescoring fra Australia