Photo Chris Turvey

Jordan Spieths 14 under par, 130, etter ro runder, er ny Masters-rekord. Fredag ble det seks under par, 66, for 21-åringen. Også Tiger Woods er fornøyd med sin tre under par 69-runde
jordan-spieth-satte-masters-rekord

HISTORISK: 21 år gamle Jordan Spieth satte Masters-rekord for beste score etter to runder med 130 slag, ett slag foran Raymond Floyds gamle rekord. Halvveis leder han med fem slag på Augusta National.

Amerikanske kommentatorer påpeker hvor lett Jordan Spieth får golf til å virke under den 79. utgaven av The Masters på Augusta.

Den 21 år gamle kommende superstjernen kom på delt andreplass i fjorårets turnering, og er nå altså blitt historisk med den beste torunders-scoren i tuneringens historie.

Spieth passerte Raymond Floyds gamle rekord da han gikk til 14 under på hull 15. Før de to siste rundene leder texaneren med fem slag på Charley Hoffman og sju slag på trioen Dustin Johnson og engelskmennene Justin Rose og Paul Casey.

Woods: — Jeg er fortsatt med

Tiger Woods kom sterkt tilbake med tre under par, 69, fredag. Det bragte ham til to under for turneringen og inn i topp-20.

— Jeg er fortsatt med. Jeg ligger tolv slag bak, men det er ikke mange spillere foran meg, sier Woods.

— Jeg er veldig stolt over det jeg har gjort, å klare å grave meg ut, slik jeg har gjort, konkluderer han.

Se også: Livescoring fra Augusta


Runde1:
6 svar Masters-åpningen ga oss

Åpningen av den 79. utgaven av The Masters ble akkurat den festen vi hadde håpet på. Åpningen ga også kjærkomne svar om Jordan Spieth, Tiger Woods og flere.

Med åtte under par, 64, torsdag er Jordan Spieth kongen av Augusta med en runde som bare var ett slag fra banerekorden, og tre slag foran nærmeste konkurrenter.

Svar 1: Jordan Spieth storfavoritt

Etter to andreplasser og én seier i de tre siste turneringene kom Jordan Spieth til Augusta som den største favoritten sammen med Rory McIlroy.

Under åpningsrunden imponerte 21-åringen i alle faser av spillet, og fremstod med en ro og autoritet som overskygget resten av feltet.

Ikke minst da han gjorde seks birdier på de sju hullene fra 8 til 14. Hen nærmet seg banerekorden, som ble satt i en tid hvor Augusta-banen var vesentlig kortere og mindre krevende, men med 64 endte texaneren førsterunden ett slag bak.

Svar 2: Woods sjanseløs

Tiger Woods viste oss at skeptikerens spådommer holdt vann: Tiden har løpt fra den tidligere verdenseneren.

Selv om han glimtvis slo slag den gamle Tiger verdig, som chippen over greenbunkeren på hull 11, viste han også fram prestasjoner som ikke ville imponert selv i et klubbmesterskap på en norsk sekshullsbane.

Hyppige skader, gjentatte trenerbytter og Gud vet hvilke kjemiske substanser, har satt sine spor, og gitt 39-åringen en sving både en gammel mann og én over par 73-runden verdig.

Svar 3: McIlroys drøm om grønn jakke lever

Til tross for en åpning sju slag etter Spieth, kom Rory McIlroy seg inn under par, og er med tre runder igjen fortsatt den største favoritten sammen med nettopp Spieth.

Svar 4: Søndag kan fortsatt bli Jaysons Day

Australias Jason Day er med i gruppen unge, fremadstormende spillere som jakter sin første majortriumf. Med fem under par, 67, deler 27-åringen andreplassen, og viste fram kvaliteter som absolutt aspirerer til en grønn jakke søndag.

Svar 5: Ernie Els dark horse

Da Ernie Els gikk til topps i The Open i 2012 kom han ingensteds fra, og vant i imponerende stil på Royal Lytham & St. Annes.

Det samme kan meget vel skje igjen på Augusta, der han deler andreplassen på-5 med Day, Justin Rose og Charley Hoffman.

Etter en meget ujevn sesongåpning imponerte 45-åringen på Augusta torsdag. Vi tror egentlig ikke han står igjen som vinner søndag. Men Gud hvor morsomt det hadde vært med en grønn jakke til The Big Easy.

Svar 6: Superduoen Haugsrud/Flatland

Den sleivete og morsomme stilen til kommentatorparet Per Haugsrud og Halvar Flatland går rett hjem hos store deler av tv-publikummet, undertegnede inkludert.

Kombinasjonen innlevelse, egne tourerfaringer og stadig sterkere faktagrunnlag gjør de to uslåelige som norske golfkommentatorer.

Selv om de også udiskutabelt er mer underholdende, særlig Haugsrud, når Tiger Woods ikke er med. En litt mindre panegyrisk omtale av «tidenes beste golfspiller» ville heve kommentatornivået enda et par hakk …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.