Joakim B Hansen: Foto: Brian Rasmussen

Joachim B. Hansen vant søndag årets nest siste turnering på europatouren, AVIV Dubai Championship. Det betyr at det for første første gang siden 2002 er fire forskjellige danske vinnere på europatouren i samme sesong. De fire seierne har kommet de siste tre månedene ved tvillingene Rasmus og, Nicolai Højgaard samt Jeff Winther for to uker siden.

Joachim B. Hansens seier betyr at Danmark totalt har 43 triumfer på herrenes europatour siden den første kom ved Thomas Bjørn i 1996

31-åringen fra Hillerød Golf Klub imponerte med bare én eneste bogey over fire runder på Fire Course vedJumeirah Estates.

Seieren gjør at Joachim B. Hansen også har spilt seg inn i eruopatourens sesongfinale, som også spilles i Dubai fra torsdag.

Eliteansvarlig i Dansk Golf Union, Claus Mølholm, er naturlig nok svært fornøyd med den danske europatour-sesongen i 2021, uttaler han i en pressemelding fra det danske golfforbundet:

— Når vi tar med at vi får hele fire spillere med i sesonfinalen og til neste år setter rekord med ti spillere på europatouren, så vil jeg tillate mig å kalle dette den beste sesongen noensinne.

Til sammenligning har Norge én seier på europatouren etter Viktor Hovlands triumf i Tyskland i juni.

Viktor Hovland er også kvalifisert for sesongfinalen etter sin tolvteplass på årets Race to Dubai-ranking. 24-åringen har imidlertid valgt å stå over denne ukens lange reise fra Oklahoma til Dubai.

Også Espen Kofstad har fulle spillerettigheter på europatouren 2022 etter tolvteplassen i årets ranking på challengetouren.

Kofstad er påmeldt i europatourpremieren JoBurg Open i Sør-Afrika 25.-28. november, men det er ennå ikke bekreftet at han får plass i feltet.

Se også: Resultater fra Aviv Dubai Championship