Foto: LET

De to viktigste organene i internasjonal golf, R&A i Skottland og USGA i Nord-Amerikara har arbeidet tett for å gjøre reglene mer moderne. SE VIDEO AV DE VIKTIGSTE ENDRINGENE

Det er en virkelig omfattende modernisering av golfreglene som The R&A og USGA lanserte onsdag .

Endringene skjer som et resultat av det fem år gamle initiativet til regelmodernisering, som ble tatt forå få golfreglene mer i samsvar med den globale utviklingen av golfidretten.

Under kan du se video av de viktigste nye regelendringene, og som de fleste vil være enig om er tidsriktig og vil bringe golfen videre framover.

Se også:  Rules of Golf

Se de viktigste endringene av golfreglene

Flytte løse gjenstander i en bunker

Ikke bare steiner, men også løses gjenstander som for eksempel blader, kan fra 2019 fjernes fra bunkeren før du slår.

OBS: Du vil fortsatt ikke få lov til å berøre sanden med køllen før slaget utføres!

 

Reparere skader på en green

Etter de nye reglene i 2019 greenen kan også spikesmerker, andre skomerker, merker fra dyr og fra vedlikehold repareres før du putter.

 

Ball spilt fra greenen treffer en flaggstang som ikke er passet

Det blir ikke lenger straff for å treffe flaggstangen med et slag slått fra greenen. Det betyr også at du risikofritt kan putte med flagstangen i fra greenen.

 

Når en droppet ball begynner å rulle

Det blir helt nye, og enklere regler, dersom en droppet ball ruller nærmere hullet, lenger enn to køllelengder eller til et sted der den fortsatt er påvirket av det som forårsaket droppen.

Kort fortalt skal du fra 2019 fortsette å droppe fra omtrent samme sted. Eller du kan droppe fra så lav høyde at det nesten blir som å plassere ballen.

Les mer: Forklaring av hver enkelt regelendring (på engelsk)

Alt om moderniseringen av reglene: R&A hjemmeside