Lørdag 22. juni arrangerte Surnadal Golfklubb parturneringen Surnadal Golf Maraton for fjerde gang, med en fullbooket turnering og 60 golfere på startstreken. Det var flotte spilleforhold og fantastisk golfvær, noe som bidro til en god opplevelse for deltakerne som gikk 54 hull (ca 25 kilometer / 40.000 skritt) i løpet av ca. 15 timer.

Vinnerne av årets turnering var Joar Inge Stene og Preben Hansen Langaas fra Kristiansund og omegn GK. De ledet nesten fra første slag med sterke poengsummer i alle tre rundene. Det var spenning til siste slutt, da det skilte bare 2 poeng ned til klubbkameratene Philip Heggem Aspen og Per Øyvind Aspen. På tredjeplass kom Pål Vidar Stensen og Junette Hernandez fra Hitra Frøya GK. Hele 4 av de 8 beste parene i årets turnering kom fra Kristiansund og omegn GK.

Vinnerne av årets turnering var Joar Inge Stene og Preben Hansen Langaas fra Kristiansund og omegn GK.

Surnadal Golfklubb er svært fornøyd med arrangementet og takker alle spillerne for deres deltakelse. Klubben retter også en stor takk til turneringssponsor Norske Filter AS for deres bidrag, samt til komiteen som sørget for at alt fungerte knirkefritt fra forberedelser til gjennomføring og rydding.

Spesielle gjester som president Øyvind Krag Ingul i Norges Golfforbund, italienske deltakere Patrizia Ficai og Claudio Lucioli, og håndballstjernene Adrian Aalberg og Simen Ulstad Lyse fra Kolstad var også til stede.

Øyvind Krag Ingul, president i Norges Golfforbund – Foto Surnadal Golfklubb.

Surnadal Golf Maraton 2024 er en del av programmet for Midtsommar i Surnadal, som foregår fra 20. juni til 30. juni. Programmet inkluderer en kombinasjon av familieaktiviteter, idrett, utekonserter og torg/marked som bidrar til å skape liv i bygda og sette Surnadal på kartet.

Ideen til Surnadal Golf Maraton ble født under et tilfeldig besøk ved Sorknes Golfklubb på Rena sommeren 2020. Der skulle Sorknes Triatlon arrangeres dagen etter, og nysgjerrigheten for turneringen ble vekket. Dette turneringskonseptet ble kopiert, og noen måneder senere presenterte Surnadal Golfklubb tanken om å arrangere Surnadal Golf Maraton på Surnadal Golfpark.