Eks-proffer starter formidling av skoleplasser i USA

Etter studier i USA, og en avsluttet karriere som golfspillere på internasjonalt nivå, skal Marita Engzelius Leandersson og Caroline Martens bruke sine erfaringer og kunnskap til å rekruttere elever fra ungdomsskoler og videregående skoler i Norge, som vil ta ett eller flere år på privatskole i USA og Canada. Det skal gi grobunn for dyrking av egne interesser i samspill med fokus på faglig kvalitet og læring. Dette er et også et solid springbrett for videre studier.

Bakgrunnen for etableringen er Universal Players Global (UPG) i Finland. , som gjennom nesten 30 år har hatt stor suksess med dette. Årlig sender selskapet rundt 100 finske ungdommer til private skoler. Skolene har skreddersydde opplegg for elever med sportslige og kunstneriske interesser.

UPG har samarbeid med over 200 skoler, i hovedsak i USA og Canada. Dette er private kostskoler hvor elevene bor og spiser på skolene. Sikkerhet og trygghet er forutsigbart og godt ivaretatt, samtidig som de ikke-faglige aktivitetene er i umiddelbar nærhet til skolene eller på campus.

Privatskoler i USA holder svært høy kvalitet. Skolene garanterer høy faglig kompetanse og bestått skoleår for alle elevene, men det skal ikke legges skjul på at det også er kostbart. Et skoleår for en elev på en slik skole kan fort koste 70.000 USD. Gjennom nettverket til UPG kan kostnaden reduseres kraftig, og i noen tilfeller mer enn halveres.

Avtalen med det finske selskapet er gjort av partnerne Eigil Rian og Lars Havrevold, som sammen med Marita og Caroline eier selskapet.

Selskapet har etablert kontorer på Toppgolf i Bærum, som er et av landets mest besøkte golfanlegg både for proffe og amatører. Selskapet søker om godkjennelse for støtte og stipend fra staten, og målet er å sende de første studentene av gårde til skoleåret 2022/23. Men det er fortsatt en mulighet om noen måtte ønske å starte allerede til høsten

Se også UPG Norge hjemmeside

USA Caroline Martens
Caroline Martens Foto: Mike Meyer

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×