Du trenger peg til et utslag. Men det tok en evighet å finne en på bunnen av bagen. Har dette skjedd deg? Som Benjamin Franklin sa: Alt har sin plass, og alt bør være på sin plass. Golf kan være et mareritt hvis du ikke vet hvordan det er best å pakke utstyret og hvordan organisere golfbagen.

Hvis du vet hva som er hvor, så finner du det i løpet av seksunder. Og kan heller fokusere på spillet. Hvis du alltid må lete etter ting i rotet, så kommer du aldri til å ha glede av golfen eller oppnå resultatene du ønsker. I denne artikkelen lærer vi deg hva de profesjonelle gjør for å ha en velorganisert golfbag.

Hva er fordelene med å organisere golfbagen?

Golf er et spill som består av fokus, lidenskap og personlig ansvar der du både bærer din egen bag og spiller. Det finnes mengder av fordeler ved å pakke golfbagen riktig og være velorganisert. Blant annet:

  • Ved å vite hvordan du skal pakke blir bagen din mer kompakt og lett tilgjengelig. Og du kan utelukkende fokusere på spillet.
  • Køllene og alle småtingene kan utgjøre et salig rot, og til og med ødelegges dersom du dytter alt sammen.
  • Når alt er velorganisert og pakket riktig får du oversikt bare ved et kjapt et blikk.
  • Småting som ekstra batterier, hurtigproviant, regntøy og pegger blir umulige å finne dersom du er uorganisert
  • En velorgnaisert og ryddig golfbag gjør et positivt inntrykk på dem rundt deg.
  • Du slipper ergrelser og hodepine, og kan nyte spillet og få maksimalt ut av det.

Det grunnleggende

Den beste måten å løse et problem på er å først anerkjenne det. For å bli kvitt rotet i bagen gjeldere det samme prinsippet: Du må analysere problemet.

Nye juniorgolfere får råd og tips fra Gud og hvermann, og prøver å stappe alt mellom himmel og jord ned i bagen. For å identifiser problemet i din golfbag begynner du med å tømme ut innholdet på en ren overflate.

Rengjør også bagen, og skaff deg oversikt over alt den inneholder. Du vil finne mengder av unødvendig «ræl» som bare slenger rundt, og ikke er til nytte i det hele tatt.

Ta det det nødvendigste først

Når du har fått oversikt over innholdet, analyser hvilke ting som er helt nødvendige. Ting du vet har ligget der i lang tid, uten å ha noen funksjon, legger du til side.

Deretter legger du i det du vet at du trenger til neste runde eller turnering. Det er ingen idé å ha to år gamle golfballer i bagen, de gjør den bare tyngre. Ta ut alt du har dobbelt opp av, og legg i køllene, ballene, hanskene og andre ting i tur og orden.

 Beholde eller kaste?

Mesteparten av tiden er du ikke bevisst på at bagen har blitt en søppelbøtte for unødvendige greier. Etter å ha lagt i de mest nødvendige tingene er det tid for å vurdere hva du ikke tbehøver å legge tilbake. Velg ut det du må ha, legg dem tilbake på riktig plass og riktig sortert.

Lag en sjekkliste

Den beste måten å pakke golfbagen er er lage en sjekkliste over det du behøver. Du trenger ikke et helt dusin baller ved enhver anledning. Listen vil hjelpe deg å organisere bagen. Sjekklisten både hjelper deg til å bli kvitt det unødvendige og å huske det nødvendige.

Listen skal inneholder hvilke køller du trenger å ta med. Hvilke baller, verktøy, batterier, avstandsmåler, greengaffel og andre småting du behøver. Ikke glem å sjekke hansker, solkrem, niste, drikken, paraply, regntøy, plaster, insektmiddel og så videre. 

Velg riktig lomme

Pass på å kategorisere det sjekklisten inneholder. Ballene og nisten hører ikke til i samme lomme. Køllene og plasteret skal heller ikke ligge sammen. Småting som pegger og markører bør ikke ligge i store lommer der du må lete for å finne dem. Hold lignende ting sammen, som mat og medisiner. Sørg for at alt er lett tilgjengelig slik at du slipper å hele måtte lete gjennom bagen.

Sorter køllene

Er du med i en turnering, har du ikke lov til å ha mer enn 14 køller med deg. Gjør deg kjent med reglene. For mange køller i bagen gir deg straffeslag. De fleste golfbager har fra fire til 14 rom for køllene. Sett de tyngste køllene bakerst i bagen og de letteste fremst.

Sett paraplyen på riktig plass

En golfbag leveres med en dedikert plass til paraplyen, gjerne som en lang lomme. Sørg for at du har en paraply av god kvalitet, som beskytter mot sol og regn. Som er viktig, når det regner er det ikke bare du selv som må holdes tørr, også utstyret må være beskyttet mot regn. Forsikre deg om du har en god vanntett golfbag, gjerne en bærebag, som bidrar til mer golfglede.

 Helt til slutt

Vi har gått gjennom hvordan proffene alltid holder bagen sin organisert og kompakt. Hvis du også holder du også bagen slik, så kan du heller fokusere på spillet enn på hvor ting er. Du kan hjelpe deg selv enda mer ved å kjøpe en golfpose til ting du bruker ofte. Disse posene kommer med doble glidelåser, som bolder tingene både sikre og fra hverandre.