Hull 17 på TPC Sawgrass. Foto: Robert Du Bois @Flickr

Vi har alle hørt navnene. TPC Sawgrass og TPC Scottsdale er to av de mest ikoniske golfbanene på PGA Tour.

Men hva betyr egentlig en TPC golfbane? La oss forklare…

Hva er en TPC Golfbane?

TPC står for Tournament Players Club og er en kjede av golfbaner som drives av PGA Tour. Nettverket består både av private og offentlige baner, som er spesielt designet for å imøtekomme store folkemengder ved høyprofilerte turneringer, og eies av PGA Tour.

TPC Sawgrass

TPC Sawgrass er den mest kjente Tournament Players Club-banen og er vert for The Players Championship – flaggskipet på PGA Tour. TPC Sawgrass, som åpnet i 1980, er også hvor hovedkvarteret til PGA Tour er basert i Ponte Vedra Beach, Florida.

TPC Scottsdale

TPC Scottsdale i Arizona er en annen bane som drives av PGA Tour og er vert for Waste Management Phoenix Open. Denne turneringen er kjent for sin store tilskuermengde, spesielt på det beryktede 16. hullet som er omgitt av tribuner.

Nettverket av TPC Baner

Det finnes 32 baner i TPC-nettverket, og alle har TPC i navnet sitt, noe som gjør dem lett gjenkjennelige som baner designet for å arrangere turneringer av PGA Tour. De fleste av disse banene er i USA, men noen få er internasjonale, som TPC Danzante Bay i Loreto, Mexico.

Disse banene har også ofte vært vertskap for arrangementer på Korn Ferry Tour og PGA Tour Champions. TPC Harding Park i San Francisco var den første TPC-banen til å arrangere en major-turnering med PGA Championship i 2020. TPC Harding Park hadde tidligere arrangert to World Golf Championships og Presidents Cup i 2009. Collin Morikawa vant PGA Championship i 2020, som ble avholdt uten tilskuere på grunn av pandemien.

Oppsummering

TPC golfbaner representerer en unik kombinasjon av utfordrende design, førsteklasses fasiliteter og en sterk tilknytning til toppnivå konkurranser. Enten du er en amatør som ønsker å gå i fotsporene til proffene, eller en ivrig golfspiller på jakt etter den beste spilleopplevelsen, tilbyr TPC-banene noe spesielt. De står som et symbol på kvalitet og prestisje innen golfverdenen.