Skjermdump: arnoldpalmercup.com

Oklahoma State-universitetet var knusende overlegne i matchspillet i NCAA Championships, og vant finalen mot Alabama 5-0 med Kristoffer Ventura og Viktor Hovland på laget. SE VIDEO

Seieren gjorde Oklahoma State University til collegemestere for ellevte gang da de beseiret sjetteseedede University of Alabama foran et entusiastisk hjemmepublikum i Oklahoma.

Viktor Hovland var første Oklahoma-spiller ut i finalen. Miklagard-spilleren vant det første hullet mot Lee Hodges, og var deretter utilnærmelig. Hovland rundet de første ni hullene med 3 opp, og avgjorde det hele med birdie på hull 15 for seier 4&3.

Kristoffer Ventura fikk noe sterkere motstand fra Wilson Furr i tredje match, der han var 2 ned etter tre hull og 1 ned ved runding. Seier på hullene 10. 11, 12 og 13 gjorde imidlertid vei i vellinga for Ventura, som avsluttet det hele på 16. green for seier 3&2.

De øvrige tre matchene endte alle med greie Oklahoma-seiere; Matthew Wolff med 4&3 over Davis Riley i match 2, Austin Eckroat med 1 opp mot Davis Shore i match 4 og hele 8&7 til Zach Bauchou over Jonathan Hardee i match 5.

Det er bare helt spesielt. Hvilket bra miljø for collegegolf og for Oklahoma State. Jeg kan ikke takke folkene våre nok for å gi guttene gleden over en spenning for livet som denne, sier Oklahoma State-coach Alan Bratton til NBC Golf.

Se Golf Channels oppsummering med våre collegemestere i videoen under

 

Se også: Resultater fra Oklahoma


Det innledende slagspillet

Oklahoma State-universitetet avsluttet slagspillet i NCAA Championships på toppen av resultatlisten.

De to norske og tre amerikanerne på Oklahoma State-laget kan nå titulere seg collegemestere etter at de vant slagspillet åtte slag foran Duke-universitetet. Og går med det inn i tirsdagens og onsdagens matchspill som førsteseedet.

Individuelt kom Viktor Hovland på delt ellevteplass som nest beste Oklahoma-spiller med -1 etter 73-71-68-75. Kristoffer Ventura tok delt 48-plass med +9 etter rundene 72-77-76-72.

Seieren var den tiende lagseieren for Hovland-Ventura & co i år. Og den 13. gangen Oklahoma State University har tatt førsteplassen  i slagspilldelen av NCAA Championships.

— Første del av jobben er gjort. Målet vårt var bare å levere den laveste scoren, uansett hva den måtte være. Og det fikk vi gjort. Men turneringen starter på nytt igjen i morgen, så vi vil være klar til første utslag. Vi vil fokusere på det, og forberede oss til første tee allerede nå, sa head coach Alan Bratton til Oklahoma-universitetets nettsted da seieren var sikret mandag kveld.

Oklahoma møter nummer åtte fra slagspillet, Texas A&M, i tirsdagens kvartfinale klokken 14.50 norsk tid tirsdag.

Fått med deg denne? I forrige uke var Sandra Nordaas en nøkkelspiller da University of Arizona vant kvinnenes NCAA Championships. Drøbak-spilleren vant to av sine tre matcher: 6&4 i semifinalen og 1 opp i finalen.