Foto: Ping

Hvilken herlig avslutning Viktor Hovland leverte i The Genesis Invitational med sin bogeyfrie 67-runde! Han fortsatte klatringen fra de tre tidligere rundene, og tok årets tredje Topp 10 på PGA Tour.

23-åringen gjorde altså som han ofte bruker i PGA-turneringenes avslutningsrunder da han ga oss en «Hovland-søndag» med fire under par.

67-runden ga syv under par for turneringen, på delt femteplass i Tiger Woods’ invitasjonsturnering i bydelen Santa Monica i Los Angeles, California. Plasseringen var Viktors tredje Topp på PGA Tour for sesongen.

Femteplassen sørget også for at Miklagard-spilleren rykket opp til fjerdeplassFedExCup-listen, kun 256 poeng bak lederen, Patrick Cantlay. På verdensrankingen ligger Viktor på 14.-plass denne uken etter å ha blitt passert av Tony Finau.

Den bogeyfrie avslutningsrunden fikk Eurosports kommentatorer, Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad, til å nok en gang ta fram superlativene:

Han er så imponerende, den gutten! Vi har jo nesten ikke ord lenger. Uke etter uke er han med helt der oppe, og vi tar det jo nesten for gitt. Gratulerer med en ny strålende turnering!

Lederen sviktet på oppløpet

Etter at amerikaneren, Sam Burns hadde imponert fra dag én, og vært i ledelsen, var det mange som ventet at 24-åringen fra skulle ta sin første seier etter tre år på PGA Tour.

I siste runde skulle Burns sikkert ønske at også han hadde «Hovland-søndag» på sitt slagrepertoar.

I stedet sakket han av etter «bare» to under par, 68 , og endte på delt tredjeplass ,med -11. Det var ett slag bak Tony Finau og Max Honma. Duoen gjorde opp om seieren i omspill, Der trakk 30 år gamle Honma det lengste strået med birdie på det andre omspillshullet, banens hull 14.

Se også: Resultater fra Los Angeles