Ansvarlig redaktør og daglig leder Magnus Sveen. Foto: Jan E. Espelid

Annika Sörenstam har blitt valgt til president i International Golf Federation. Hun avløser den tidligere R&A-profilen, Peter Dawson.

Svenske Annika Sörenstam er en av tidenes største, kvinnelige golfprofiler med 72 seiere på LPGA Tour og mangeårig ener på den offisielle verdensrankingen for kvinner.

Hele golfverdens Annika ble valgt på IGFs virtuelle styremøte, og tiltrer som golfpresident 1. januar. Hun uttalte at hennes første, store oppgave blir å overvåke organisasjonens strategiske planlegging fram mot neste års OL i Tokyo.

50-åringen var en ledende pådriver for å få golf inn på det olympiske programmet igjen i 2016-utgaven i Rio de Janeiro. Hun sier:

— Som en internasjonal utøver betød det å få golf tilbake på det olympiske programmet mye både for meg og for idretten vår. Jeg ser virkelig fram til å jobbe med styret, IOC og golfens ledendre organer i anstrengelsene for å utvikle golf globalt.

Den tidligere sekretæren i R&A, Peter Dawson, har ledet IGF de siste ti årene. Men bestemte seg for å ikke ta gjenvalg.

IGF-styret har nylig hatt samtaler med presidenten i Den Internasjonale Olympiske Komité, tyskeren Thomas Bach, som har gitt oppdateringer og svart på spørsmål angående forberedelsene til Tokyo-lekene i 2021.