Foto: Ping

Hvilken oppvisning Viktor Hovland ga oss i tredje runde av storturneringen på europatouren, BMW International Open i München! 23-åringen rykket opp i ledelse, tre slag foran spanjolen Jorge Campillo. Duoen går ut i lederballen klokken 13.50 søndag.

Miklagardspilleren fikk virkelig seg fram i lørdagens moving day, som ble nok en runde med en gloheit putter i hovedrollen. Den sørget for åtte birdier på scorekortet. De resterende ti hullene gikk han på par. Dermed ble det åtte under par, 64, for dagen, og 17 under par for turneringen.

Viktor åpnet birdiekontoen allerede på hull 1. Og fortsatte med birdie på hull 6, på hull 9, på hull 11, på hull 13, på hull 14, på hull 16 og på hull 18. Snakk om birdieshow av dimensjoner!

Dermed la han resten av feltet solid bak seg, med spanjolen, og spillepartner, Jorge Campillo som nærmeste utfordrer, tre slag bak. Den 46 år gamle sørafrikanske veteranenen, Darren Fichardt, er på tredjeplass, fire slag bak nordmannen.

Søndag går altså Hovland ut i siste gruppe med Jorge Campillo klokken 13.50. Går det som vi håper og tror blir 23-åringen historisk som den første norske vinneren av en turnering på European Tour. Turneringen vises direkte i Viasat-systemet. Sendestart er klokken 13.30.

Se også: Livescoring fra München