Foto: Ping

Selv om siste runde ikke ga avansement for Viktor Hovland, så reiser han fra Augusta National-banen med en god følelse. Det fortalte han etter par totalt og delt 21.-plass søndag.

Det er ingen hvem som helst 23-åringen fra Ekeberg i Oslo deler plasseringen i The Masters med: Tre ganger Masters-vinner, Phil Mickelson, regjerende Open-mester, Shane Lowry fra Irland og andremann på verdensrankingen, Justin Thomas. Mens fire ganger europeisk Ryder Cup-spiller, Paul Casey, endte ett slag bak 23-åringen fra Miklagrd Golf.

Ny sterk avslutning

Det var, som ellers i denne utgaven av The Masters, en sterk avslutning som reddet runden for Viktor. Dagen begynte, som den også gjorde på lørdag, med bogey på hull 1. Den ble etterfulgt av fire rolige par før bogey på hull 6, som med syv par ga runding på to over for dagen. De siste ni startet bogey-dobbelbogey. Birdier på hullene12, 13, 14 og 15, og deretter tre par, sørget for en runde på én over par, 73.

21.-plassen er Viktors beste resultat i The Masters etter 32-plassen for to år siden. Og bidrar nok til at Viktor i et intervju med Eurosport forteller at han forlater Augusta med en bra følelse:

— Jeg har litt furstrasjon fortsatt, selv om jeg avslutta ganske bra. I det hele tatt; å være fem over etter ellleve, det er jo fort gjort. Jeg føler ikke at jeg spiller noe kjempedårlig. Jeg misser en del veldig korte putter på front-nine. Og på back slår jeg et bra slag på hull 10, som går over greenen. Og den er det ganske vanskelig å gjøre par på. På hull 11 skal jeg slå en liten draw inn der, og så blir det en over-draw, og misser på helt feil side, så da gir jeg bort to slag også der. Men jeg er happy over at jeg klarte å snu det rundt, og gjøre noen birdies på kommende inn, og dra herfra med en god følelse.

https://twitter.com/i/status/1381397680992055299

Ble japansk folkehelt

Hideki Matsuyama feirer seieren, og blir den første japaneren som vinner en majorturnering på herresiden. Foto: Rolex

Par totalt plasserte Miklagard-spilleren ti slag bak Hideki Masuyama, som ble folkehelt i golfgale Japan. Med sin én over par 73-avslutning på Augusta National-banen ble 29-åringen hjemlandets første major-vinner på herresiden.

Masuyama sikret seg den ettertraktede, grønne jakken ett slag foran den 24 år gamle Masters-debutanten, Will Zalatoris fra USA, ett slag foran landsmennene Xander Schaufele og Jordan Spieth på delt tredjeplass.

Se også: Resultater fra Augusta

Mer fra viktor kan du se i denne saken. Der finner du blant annet flere hyggelige klipp om Viktor og The Masters.