Foto: Privat/Facebook

ndreas Halvorsen fra Larvik GK ledet med seks slag i Texas før siste runde av Blue Golf-turneringen Mac Haik and Lincoln Victoria Open på den amerikanske mini-touren. Dobbelbogey etter mistet ball på hull 1 var imidlertid en start som ble et forvarsel på hva som kunne skje senere i finalerunden.

Etter den fatale åpningen spilte Halvorsen stødig med par på de øvrige åtte hullene på de første ni. Ved runding hadde nærmeste konkurrent, Corey Pereira i gruppen foran, redusert Larvik-spillerens ledelse til fire slag.

For Halvorsen begynte bød rundingen på nye problemer da han misset greenen på innspillet til hull 11, og måtte bokføre bogey. Manglende greentreff førte til bogey også på neste hull mens et vilt utslag på hull 13 førte til dagens andre double-bogey for den Florida-bosatte vestfoldingen, og delt ledelse med Pereira.

Birdie på det korte 15-hullet, et par-3, ga norsk ledelse. Som ble doblet til to slag da Larvik-spilleren nesten nådde greenen med utslaget i medvinden, og toputtet for birdie, på det 400 meter lange 16. hullet.

To slags ledelse med to hull igjen å spille virket trygt. Ikke minst da en par på hull 18 ville rekke for norsk seier etter at Pereira avsluttet med birdie. Et for langt innspill hindret imidlertid Halvorsen å gjøre up&down for seier.

Dermed ble det omspill, som nordmannen avgjorde med en par på det tredje omspillshullet. Seieren var verdt 204.000 kroner (24.000 dollar).

Se også: Resultater fra Texas