Viktor Hovland og Scott Verplank i The Scott Verplank Show. Skjermklipp fra YouTube

Nylig dukket Viktor Hovland opp som første gjest i podcasten The Scott Verplank Show.

Se podcasten nederst i artikkelen.

Scott Verplank er en “senior alumni” av Hovland, fra Oklahoma State, og 5 ganger PGA Tour-vinner.

De snakket sammen i 30 minutter om flere interessant temaer, her er noen av høydepunktene.

Tekniske detaljer for hvordan Joe Mayo hjalp ham å knekke chippe-koden

Tidlig i podcasten kommer Viktor inn på tekniske detaljer på hvordan tidligere trener Joe Mayo hjalp ham å knekke chippe-koden:

Hovland forklarte, — I min golfsving har jeg et veldig lukket kølleblad, ettersom mitt venstre håndledd bøyer seg i baksvingen. Jeg trodde alltid det var et problem, fordi nå er køllen lukket, det er ikke så mye loft, og da må jeg kaste det og slippe det ut for å treffe gode chippslag.

— Men Joe forklarte meg, ‘Se på Jordan Spieth, se på Brooks Koepka, se på DJ, de har alle det samme håndleddsmønsteret, og de åpner ikke køllebladet i baksvingen, og de var nummer én i verden, de er gode på nærspill.’

— Så måten han fortalte det til meg var, at når jeg prøver å ‘release’ vinkelen litt for tidlig, så får jeg det ikke helt til, ettersom kroppen min henger igjen så langt bak, slik at jeg får en veldig flat inngangvinkel mot ballen. Jeg kom inn i ballen for flatt. Det som skjer da, spesielt om ballen ligger dårlig, er at det kommer mer gress og sånn mellom køllehodet og ball, og det blir vanskelig å få til mye spinn og friksjon på ballen.

— Så han lærte meg hvordan jeg skulle flytte hodet og overkroppen min fremover mot pinnen, noe som er veldig kontraintuitivt fordi det føles som om du kommer til å slå rett ned i bakken, noe jeg gjør. Men nå treffer jeg ballen veldig bratt, og det som er fantastisk da, er at når du kommer fremover, så er det mye lettere for meg å ‘release’ vinkelen litt tidligere, men jeg har fortsatt mye skaftvinkel (red.anm., på engelsk shaft lean). Og det fortalte han meg, de fleste av de beste chipperne og pitcherne i verden, de har omtrent 15 grader skaftvinkel. Noe som er mye.

— Men i det minste når jeg beveger meg så mye fremover, er jeg i en mye bedre posisjon for å treffe med køllen. I stedet for når jeg er bakpå slik som dette, og lener hendene frem, så kommer ballen ut som fra en driver. Som er hvorfor jeg er god til å drive, for dette er en teknikk som er god for å få ballen til å komme ut fort, men i nærspillet ønsker man å senke farten på ballen.

Scott hadde da ramlet av lasset for lengst, men erkjente at for alle golf-nerder der ute, de KOMMER TIL Å ELSKE DET.

Ingen reaksjoner fra PGA Tour ennå

Scott lurte på om Viktor hadde fått noen reaksjoner tilbake i USA og PGA Touren, etter at han på Eurosports podcast FORE! rett før jul sa at ‘PGA-touren har gjort en jævlig dårlig jobb‘.

Hovland svarte at han var litt overrasket først, over at det i USA ble blåst opp så mye som det gjorde, ettersom det ble sagt på en norsk podcast. Men at han har fått noen støttemeldinger fra medspillere, men ellers ingen reaksjon fra PGA Tour.

Det er viktig å snakke rett fra hjertet og være ærlig, det må til for å gjøre ting bedre mente Hovland, og står for det han sa. Til slutt understreket han at PGA Tour fungerer bra, men det kunne vært mye bedre.

Scott runder av spørsmålet med at Hovland i hvert fall ikke må la slike kontroverser utenfor banen, komme i veien for fokuset som kreves for å være en spiller i verdensklasse, og den ‘kick-ass golfer’ han er.

Hyllet Shay Knight og gleder seg til å jakte fossiler i Florida

Mot slutten roste Hovland forholdet til sin caddy, Shay Knight, og betydningen av deres samarbeid både på og utenfor golfbanen.

Med tanke på tiden fremover, skisserte han sin forberedelse til Masters, med fokus på å forbedre sitt ‘ballstriking’ og vedlikeholde nærspillet.

Til slutt snakket de om hva Hovland har funnet på i Florida etter han flyttet dit. Det har ikke vært så mye spesielt annet enn golf, men han utrykte sterk interesse for å sjekke ut fossiler, som Florida skal være et yndet sted for.

YouTube-opptak av podcasten: