Viktor Hovland avsluttet Sentry Tournament of Champions med en runde som inneholdt seks birdier og tolv par. Den sendte ham to plasseringer oppover til delt 30.-plass, som var én plassering bedre enn i fjorårets debut i PGA-tourens mester-turnering.

24-åringen fra Miklagard delte 30.-plassen 14 under par med evigunge Phil Mickelson og ittelforsvarer Harris English. Trioen endte 20 slag bak Cameron Smith fra Auatralia, som vant med ett slag foran verdensener Jon Rahm . Smiths score på 34 under par er forøvrig også nyrekord på PGA Tour.

Tredjeplassen gikk til nok en australier, Matt Jones, som var ett slag bak spanjolen igjen.

De tre i teten stod i en klasse for seg i Sentry Tournament of ChampionsPlantation Course i Kapalua, hvor Patrick Cantlay på fjerdeplass kom inn seks slag bak Jones.

Trøblete forberedelser

Viktor Hovland hadde en problematisk oppkjøring til turneringen. Nordmannen ankom Hawaii allerede 29. desember for å få maksimal oppladning etter fire ukers jukepause fra golfen.

Køllene til Viktor var imidlertid ikke med på flyet, skulle det vise seg. De ankom først fem dager senere, og da med brukket driver. Heldgivs fikk han tilsendt en ny, identisk driver fra sin utstyrsleverandør, Ping, før turneringen startet.

— Det har vært frustrerende, for planen var å komme hit litt tidligere og få litt trening. Jeg har egentlig ikke trent på fire uker og blir veldig rusten.

Viktor Hovland til NRK

Viktor Hovland står over denne ukens PGA-turering, Sony Open, som også spilles på Hawaii. Han tar nå én ukes pause fram til DP World Tour-turneringen Abu Dhabi HSBC Cjampionship, 20.-23. januar.

Se også: Leaderboard fra Hawaii