Foto: Ping

Det amerikanske TV-selskapet CBS mener at Viktor Hovland og verdensener Jon Rahm er de to mest undervurderte spillerne før første turnering i 2022. SE TOPP 5-LISTEN

Sentry Tournament of Champions spilles på Plantation Course i Kapalua på Maui, Hawaii torsdag 6. til søndag 9. januar, og markerer altså at 2022 er igang på PGA Tour.

Amerikaneren Harris English er tittelforsvarer etter å ha vunet fjorårets omspill mot Joaquin Niemann. Feltet består av spillere som vant minimum én turnering på PGATour i 2020/21-sesongen.

Blant dem finner vi Viktor Hovlamd, som stiller til start på Hawaii med klare ambisjoner om å forbedre fjorårets 31.-plass.

Rahm og Hovland undervurderes

I en analyse fra CBS før turneringen publiseres en liste over verdens fem mest undervurderte golfere på herresiden.

Øverst på listen befinner verdensener Jon Rahm seg. Nettsedet medgir at det nok kan virke underlig å la nummer én på verdensankingen toppe en liste over spillere som er mest undervurdert. Men svarer med at ikke siden Tiger Woods i 2008 har noen spiller tatt inn i snitt 2,71 slag på feltet per runde på sine 150 siste golfrunder.

CBS er også mektig imponert over nummer to på listen; Viktor Hovland, som har fem seiere på sine 71 starter i verdensaranking-turneringer.

CBS trekker fram at 24-åringen fra Oslo er nummer én «ball striker» de siste tolv månedene. Viktor topper listen foran Collin Morikawa, Bryson DeChambeau og Jon Rahm fra utslaget såvel som på innspill.CBS legger til at Viktor, som andre toppspillere, ikke blir skikkelig stor før han tvinner en major-tittel.

Videre på SBS-listenlisten følger tre amerikanere: Daniel Berger, Sam Burns og Justin Thomas.

Sterkt felt

Feltet til Sentry Tournament of Champions finner inneholder fire FedExCup-vinnere, 23 blant topp 30 fra 2020-21 FedExCup-rankingen, åtte av Topp 10 fra den offsielle verdensankingen og åtte fra Topp 10 i 2021-22 FedExCup-rankingen, inkludert lederen, Talor Gooch fra USA.Ti førsteangsvinnere er på plass i feltet.

Viktor Hovland starter første runde klokken 20.50 norsk tid torsdag i gruppe med Brooks Koepka.

Se også: Leaderboard fra Hawaii