Foto: Ping

Viktor Hovland fikk bittert erfare at det er sannhet i ordtaket om at etter den søte kløe kommer den sure svie. Runder på 77 og 73 slag sendte ham ut av Honda Classic med god margin. SE VIDEO

At 22-åringen fra Oslo misset med syv slag for å klare cutten ville gitt høye odds hos bookmakerne etter forrige ukes imponerende seier i Puerto Rico Open.

Men med tre baller i vannet på torsdagens åpningsrunde og en trippelbogey under runde to fredag, ble det syv slag for mange for helgespill for Miklagard-spilleen på PGA Nationals Champions-bane i Palm Beach Gardens i Florida.

Den katastrofale åpningsrunden fra torsdag med åtte bogeyer, én dobbelbogey og og tre birdier ble for tung å bære for forrige ukes vinner. Og satt antageligvis godt fast i bevisstheten da han gikk i gang med runde to fredag kveld norsk tid.

Noe vi så effekten av etter at birdiene på hullene 5 og 8 umiddelbart ble fulgt av bogeyer på det sjette og niende hullet.

Tre spikere i kisten

Runding på par for dagen ble etterfulgt av spikere i kisten på de tre neste hullene: Bogey-bogey-trippelbogey. Som gjorde at birdier på hullene 15 og 17 ble mager trøst for tre over par, 73 og +10 totalt.

Honda Classic ble vunnet av Sungjae Im på -6. Sørkoreaneren, som tok sin første seier på PGA Tour, var ett slag foran canadieren Mackenzie Hughes og to slag foran Tommy Fleetwood fra England.

For Viktor Hovland blir det nå snakk om å nullstille seg etter misset cut for tredje gang på på ni turneringer denne sesongen, trene lett og bevege seg en to og en halv times biltur nordover til kommende ukes Arnold Palmer Invitational presented by Mastercard på berømte Bay Hill Club i Orlando.

Se også: Livescoring fra Palm Beach Gardens