Hva gjør man i helgene når vår favoritthelgeunderholdning, Viktor Hovland, ikke vises på skjermen? Gutten blir trolig ikke å se igjen før AT&T Pebble Beach Pro-Am fra 1. til 4. februar.

Hva med å bare lene seg tilbake i favorittstolen, med et glass Wongraven Barolo, og nyte en av Viktors spillelister på Spotify? Det er mye god musikk som driver denne gutten.

Det er velkjent at Viktor er en stor fan av metal, spesielt sjangeren metalcore. Hovland selv uttrykker beundring for det høye tekniske nivået og lidenskapen hos mange av musikerne innen denne sjangeren.

For de som er nysgjerrige, eller våger å sette seg litt mer inn i musikken, så er det bare å oppsøke Viktor Hovlands profil på Spotify. Her har Viktor gjort det veldig oversiktlig og ryddig for følgerne sine, og deler et knippe spillelister med navn som “Metal 2023”, “Metal 2022” osv.

Noen av Viktors favoritt-band:

Katatonia – Kjent for sin melankolske og atmosfæriske stil. De begynte som et doom metal-band, men har utviklet seg til å inkludere elementer av progressiv og gothic metal.

August Burns Red – Et amerikansk metalcore-band, kjent for sin tekniske dyktighet og kristne tematikk.

Aviations – Dette bandet blander elementer av progressiv metal og progressiv rock, kjennetegnet ved komplekse rytmer og teknisk spill.

Chelsea Grin – Et deathcore-band, en sjanger som kombinerer elementer av death metal og metalcore.

Currents – Et metalcore-band med et moderne preg, kjent for sine tunge riff og emosjonelle tekster.

Gideon – Dette bandet blander hardcore punk med metalcore, kjent for sine aggressive riff og energiske liveopptredener.

HEALTH – Selv om de ikke er et rent metal-band, blander de elementer av noise rock, elektronisk musikk og industrimetal.

Humanity’s Last Breath – De spiller en blanding av deathcore og djent, kjent for sine tunge og atmosfæriske komposisjoner.

Invent Animate – Bandet er en del av den progressive metalcore-sjangeren, kjent for sine atmosfæriske melodier og tekniske spill.

Polaris – Et australsk metalcore-band kjent for sin energiske stil og fengende melodier.

Silent Planet – Et metalcore-band med tekster som ofte tar for seg sosiale og filosofiske temaer.

Spiritbox – Bandet blander elementer av progressiv metal med metalcore og er kjent for sin dynamiske lyd og kraftfulle vokaler.

Svalbard – Et britisk band som blander hardcore punk, post-hardcore og black metal, kjent for sine samfunnskritiske tekster.

Veil Of Maya – Spiller en teknisk form for metalcore og djent, kjent for sin komplekse gitararbeid og varierte vokalstil.