Foto: LET og fotomontasje

For å hjelpe sin kvinnelige europatour-spiller med litt kroner til reisekassa har Moss & Rygge Golfklubb arrangert Marianne Skarpnord Invitational hvert år siden 2005.

— Og i år satser vi alt på at 13 virkelig skal bli et lykketall, flirer daglig leder i Moss & Rygge GK, Åge Erichsen, med referanse til at det dreier seg om den 13. utgaven av turneringen

63-åringen er også det nærmeste Marianne Skarpnord kommer en manager. Og i år mener han at det er viktigere enn noen gang å hjelpe sin protesje til å kunne satse videre.

Sesongen 2017 har nemlig vært en katastrofe for alle som har forsøkt å livnære seg som europatourspiller for kvinner.

Europatour-sjefen fikk sparken

Turneringsprogrammet i år har vært under enhver kritikk, der hele sju turneringer ble avlyst og touren redusert til bare 16 turneringer.

Så førte da også det elendige programmet, og mange år med generell misnøye fra spillerne, til at tourens administrerende direktør Ivan Khodabakhsh måtte gå fra jobben sin i begynnelsen av august.

Og det ikke én dag for tidlig, i følge Marianne Skarpnord og de av hennes europatour-kollegaer Golferen har pratet med om sjefens avskjed.

— Jeg sitter igjen med cirka 100.000 kroner. I år har det virkelig reddet meg at jeg er en av de spillerne som har kunne tære på oppsparte midler fra tidligere sesonger, forteller Marianne Skarpnord under en samtale med Golferen på treningsfeltet ved hjemmeklubben.

Kan bli så få som 13 turneringer neste sesong

Mellom 20. april og 6. juli i år ble det ikke spilt en eneste turnering på damenes europatour, og i august var det bare to turneringer.  For seks år siden bestod programmet av 27 turneringer.

Etter det Golferen erfarer, er 13 turneringer i boks for 2018. Høyst sannsynlig kommer flere til utover høsten og vinteren. Men ingenting er sikkert.

Marianne Skarpnord er blant de spillerne som forbereder seg på at også neste sesong kan bli mager når det gjelder antall turneringer.

Men i motsetning til mange av sine kollegaer i Europa vender hun ikke øynene mot USA og LPGA-touren, forsikrer hun:

— Nei, det kan fort bli et kostbart sjansespill å satse på LPGA. Dersom resultatene uteblir, merker du fort hvor dyrt det er å reise og bo i USA. Jeg får se hvordan det blir med LETs 2018-program. Blir det for få turneringer, kommer jeg til å spille Swedish Golf Tour i tillegg. Det er korte reiser der ingen turnering er mer enn seks timer unna i bil, og jeg slipper å være hjemmefra en hel uke i slengen.

Men først på programmet står altså Marianne Skarpnords egen invitasjonsturnering  på Evje Golfpark fredag 15. september. Som tidligere år spilles det 4-manns scramble med 20 prosent av samlet handicap som tildelte slag.

Daglig leder Åge Erichsen lover at også matgildet etter at siste putt er senket skal bli som ved de tolv foregående utgavene av turneringen.

— Ingen skal måtte oppleve å reise sultne herifra, garanterer Erichsen.

Det er fortsatt ledige plasser i den meget sosiale turneringenVil du være med, kontakter du Åge Erichsen på telefon 917 99 699 eller epost aage@evjegolf.no. Prisen er 6000 kroner per 4-mannslag.

For ordens skyld: Artikkelforfatter og Golferen-redaktør Jan E. Espelid er medlem av Moss & Rygge Golfklubb.