Prosessen rundt Solheim Cup 2019 endte som svært mange trodde; Norge søker ikke. Det besluttet et enstemmig forbundsstyre. Daglig leder i Oslo GK, Niels Vik, maner til ro i rekkene.

— Det kommer ikke noe godt ut av å kjefte på noen nå, sier en meget skuffet daglig leder i Oslo Golfklubb, den påtenkte arrangøren av Solheim Cup på norsk jord 2019.

Nei-vedtaket kommer to dager før fristen for å søke det store arrangementet går ut, og skyldes at NGF tirsdag mottok avslag på statlig støtte til arrangementet.

— Oslo Golfklubb har ikke hatt noe med kontakten med kommunale og statlige organer å gjøre. Det skulle NGF ta selv fordi de hadde alle de riktige kontaktene, forteller Niels Vik.

— Det er trist, leit, dumt at det var Staten som ikke ville bidra. Men det kommer en dag i morgen, og kanskje vi kan se mot 2023, sier Vik

— Da kanskje med et noe annet mannskap?
— Ja, det bør det nok være. Men vi får først se om vi i det hele tatt orker å se mot 2023, avslutter daglig leder Niels Vik i Oslo Golfklubb.

President Finn H. Andreassen forteller i en pressemelding at det er umuig å finansiere et så stort arrangement uten tilstrekkelig offentlig bidrag til grunnfinansieringen.

— NGF var avhengig av tilsagn om cirka 80 millioner kroner fra stat og kommune for å kunne søke om Solheim Cup til Norge i 2019, forteller Andreassen.

Andreassen takker Oslo kommune for en positiv dialog i prosessen, samt Oslo Golfklubb og Golf-Norge for alt det gode arbeidet som er gjort.

— Det er dessverre bare å legge prosjektet på is i denne omgang. Kanskje byr muligheten seg i 2023 når Europa neste gang er arena for verdens største kvinnelige golfturnering, avslutter en skuffet golfpresident.

Se også: Oslo GK hjemmeside om Solheim Cup-saken

Hva mener du? Bruk kommentarfeltet under eller sin din mening på Golferens Facebook-side.