Suzann Pettersen niende LPGA-triumf, og fjortende profesjonelle seier totalt, ble av den høydramatiske sorten. Hun hadde femslags ledelse før siste runde av HanaBank Championship , men måtte likevel ut i omspill.
h-oslash-ydramatisk-tutta-seier

ENDELIG SEIER: Etter tre hull omspill mot Catriona Matthew i LPGA HanaBank Championship på Sky 72 Golf Club Ocean Course i Incheon, Sør-Korea mottar Suzann Pettersen seiersklem fra treningskompis og verdensener Yani Tseng.

h-oslash-ydramatisk-tutta-seier

h-oslash-ydramatisk-tutta-seier

Turnering: LPGA HanaBank Champin0ship
Dato: 19. — 21. oktober
Bane: Sky 72 Golf Club Ocean Course, Incheon, Sør-Korea, par 72, 5819 meter
Premiepott: 10,1 millioner kroner, hvorav 1,5 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Yani Tseng
Norsk deltaker: Suzann Pettersen

h-oslash-ydramatisk-tutta-seier


Med fem under par, 67, mot Suzann Petttersens to over par, 74, tok Catriona Matthew igjen alle de sju slagene hun hadde opp til Tutta.

Suzann Pettersen avgjorde mot den skotske jenta ved å senke en halvannen meters birdieputt på det tredje omspillshullet, og kunne jublende strekke armene i været for sin fjortende karriereseier.

Tutta avsluttet altså med sin dårligste runde for uken, og det med seks slag. Men klarte likevel å vise hvilken vinnerskalle hun besitter ved å nedkjempe Catriona Matthew på det 21. hullet.

Runden inneholdt tre birdier, én bogey og to doble for to over par, 74, og -11 totalt. Mens Matthew hadde seks birdier og én bogey. Verdensener Yani Tseng endte på tredjeplass med -10, og fikk dermed sin første topp-10 på 13 turneringer.

Nervøs start

Tutta åpnet ustøtt, og fikk dobbelbogey allerede på hull 3. Hun svarte umiddelbart med birdie.

Da det så ble bogey på det andre par-3-hullet, hull 8, innså Tutta at det var på tide å endre den opprinnelige spilleplanen.

— Etter bogeyen på hull 8, så jeg på caddien og sa: «Hvis jeg skal gjøre bogey, kan jeg like godt bare gå rett på pinnen, det er ingen vits å spille safe», sa Tutta etter runden.

Caddien anbefalte henne å være like aggressiv som hun hadde vært tidligere i uken.

— Så jeg kan nok ha gått ut for å prøve å beskytte ledelsen, en strategi som åpenbart ikke passer spillet mitt i det hele tatt, konstaterer hun.

— Totalt sett føler jeg at jeg spilte ganske bra, det var bare ikke en scoringsdag. Jeg prøvde virkelig å henge med … prøvde virkelig å holde fast ved min egen slagplan, som jeg måtte stille om på etter åtte hull.

Kontroll i omspillet

— Jeg følte at jeg hadde alt i min hule hånd både på det første, det andre og det tredje omspillshullet, sier Pettersen.

— Det nærmet seg hver gang. Jeg var nærmere hullet, og når du putter fra innenfor 2,5 meter, føler du at du har avgjørelsen i din egen hånd. Og tredje gang rundt gjorde jeg en solid putt, og den falt i.

Seieren var verdt 1,5 millioner kroner (270.000 dollar), og førte til at Tutta passerte 9 millioner dollar (51 millioner kroner) totalt innspilt på LPGA.

Se også: Resultater fra Sør-Korea


Runde 2:
Nå lukter det seier, Tutta!

Med en andrerunde på fire under par, 68, har Suzann Pettersen tatt en knallsterk femslags ledelse før siste runde av LPGA HanaBank Championship i Sør-Korea, en turnering hun vant i 2007.

Suzann Pettersens andrerunde var naturlig nok ikke like imponerende som ni under par 63-åpningen, som også var ny banerekord.

Men bevares, fem birdier, en enslig bogey og resten par på lørdagens runde er knallsterkt det også.

Med -13 har Tutta fem slag å gå på før hun og hjemmefavoritt So Yeon Ryu går ut i lederballen klokken 3.20 natt til søndag norsk tid.

Også Se Ri Pak, som ligger ett slag bak Ryu, er med i den siste gruppen.

Men vi drister oss til å tippe norsk seier, sesongens første for Suzann Pettersen!


Runde 1:
Knallåpning og rett i tet for Tutta

Med ni under par, 63, overnatter Suzann Pettersen på førsteplass i LPGA HanaBank Championship i sør-Korea, en turnering hun har vunnet tidligere.

I 2007 vant Suzann Pettersen HanaBank-turneringen. Etter første runde ser det ut som om hun planlegger å gjenta bedriften fem år senere.

Etter en bogeyfri runde med tre birdier på banens front og seks til på banens bakside, leder hun med ett slag på ni under par, 63.

Det er for øvrig dobbelt skandinavisk med Karin Sjödin på andreplass. Den svenske jenta har to slag ned til en kvartett på -6.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.