Den yngste spilleren noen gang i The Masters ble historisk på to måter til i Augusta fredag. Men dessverre ikke bare av de riktige grunnene.
guan-fortsetter-sin-historiske-reise

TRE GANGER HISTORISK: 14 år gamle Guan Tianlang er den yngste spilleren noensinne i The Masters, den yngste som har klart cutten i The Masters og den første som har fått straffeslag for sakte spill i The Masters.

guan-fortsetter-sin-historiske-reise

guan-fortsetter-sin-historiske-reise

TV-TIDER
Torsdag 11. april:
21.00 – 01.30 Viasat Golf/Viaplay (SVT2 22.45-01.30)
Fredag 12. april: 21.00 – 01.30 Viasat Golf/Viaplay (SVT2 22.45-01.30)
Lørdag 13. april: 21.00 – 01.00 Viasat Golf/Viaplay og SVT2
Søndag 14. april: 20.00 – 01.00 Viasat Golf/Viaplay og SVT2

guan-fortsetter-sin-historiske-reise


Det ble skrevet Masters-historie også under andre runde på Augusta National Golf Club. Noe av den med et innslag av bisarr forskrekkelse.

Guan Tianlang, den yngste spilleren noensinne i The Masters, ble nemlig både den yngste noensinne til å klare cutten og den første spilleren som noen gang er blitt straffet for sakte spill i The Masters.

Det var også en dag der torsdagens birdiefest ble erstattet av en bakrus der bare fem av 93 spillere gikk under 70 slag i tøff vind og med enda tøffere pinneplasseringer.

Les også: Runde 1 ‑ Guan stjal showet

Dagen for Day

Blant de med runder på 60-tallet finner vi australieren Jason Day, som med dagens beste score på 68 slag inntok førereplassen ved halvgått løp.

Det er dobbelt australsk med Marc Leishman, som deler andreplassen på fem under med megapopulære, 53 år gamle Fred Couples.

Som igjen jages av trioen Jim Furyk, Angel Cabrera og Brandt Snedeker. I bakgrunnen, men likevel høyt på den stjernespekkede resultatavlen, lurer Tiger Woods, Lee Westwood, Justin Rose og Rory McIlroy.

14-åringen tok straffen som en mann

Hendelsen som fremfor noen preget andre dag av The Masters skjedde på hull 17.

Den engelske dommeren John Paramor, som de fleste vil kjenne igjen som starteren i uttallige Open-turneringer, bestemte at Guan Tianlangs par på hullet skulle være en bogey i stedet.

Dermed ble det stående 75 slag, og ikke 74, på scorekortet. Med 73 i bagasjen fra torsdag ble det fire over totalt. Som, heldigvis, både for turneringen og for den unge kineseren, var akkurat på cutgrensen.

Det er ingen tvil om at sakte spill er et stort problem i i turneringsgolf, der de profesjonelles runder som oftest tar fem og en halv time eller mer.

Samtidig regarerer mange internasjonale golfkommentatorer på at når det først ilegges en så høy-profilert straff, så gjøres det mot en 14 år gammel amatør.

Guan selv tar det imidlertid som en mann:
— Jeg respekterer beslutningen. I dag var det ganske vanskelig fordi når du bare får 40 sekunder, så må du ta en beslutning, men det er det samme for alle.

Paramor var lite snakkesalig etterpå, men uttalte seg etter å ha vært i et møte med Guan.

Han påpeker at det er hans jobb å sørge for at reglene blir fulgt, og avviser bestemt at Guans unge alder var en faktor i saken.
— Nei, det var fordi det er The Masters, hevder Paramor bestemt.

Det er ingen tvil om at Guan var treg, brutalt treg, og at straffen vil gi gjenlyd rundt om i verden.

Ikke minst når vi vet at det er 18 år siden en profesjonell spillet ble straffet for sakte spill på PGA-touren. Og bare tenk på alle de vi har sett snegle seg oppover fairwayene siden.

Guans medkonkurrent, Ben Crenshaw, forstår til en viss grad 14-åringes sakte spill.

— Når det blåser så mye her, tro meg: Du må ombestemme deg ofte, sier Crenshaw med referanse til at Augusta er kjent for vind i skiftende retning og i uberegnelige kast

Mens Lee Westwood ser ironien i at en ung amatør fra et land uten lange golftradisjoner straffes i sin første majorturnering:

— Hvor har han lært å spille sakte? Sannsynligvis fra å se profesjonelle golfere på TV.

Kjennelsen overskygget det meste på Augusta fredag. Som at Woods bare er tre slag fra teten på delt sjuendeplass. Og det etter at han for første gang i sin Masters-karriere treputtet 18. green.

Forøvrig spekuleres det heftig utover lørdag formiddag norsk tid om Tiger Woods vil bli diskvalifisert etter en uregelmentert dropp på hull 15.

Les ogs&aring: Could Tiger Woods Be Disqualified From The Masters? (engelsk)

Tett som hagl

Woods deler plasserigen med to andre av storfavorittene: Lee Westwood og Justin Rose. Rory McIlroy er ett slag bak der igjen, med fire slag til teten, med Luke Donald ytterligere ett slag etter.

Fredrik Jacobson er beste skandinav med +1 på delt 31.-plass mens Thomas Bjørn, Henrik Stenson og Carl Pettersson alle har +2.

Phil Mickelson er den store skuffelsen så langt med +3 og delt 48.-plass, en plassering han deler med Peter Hanson. Også på skuffelsenes konto noterer vi at Ian Poulter (+7) for første gang har misset cutten i The Masters.

Mens vi på plussiden noterer at med +4 klarte også Thorbjøen Olesen cutten. Dermed får alle skandinavene i feltet spille alle de fire rundene.

Det er Masters-rekord det også …

Se også: Livescoring fra Augusta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.