Tiger Woods ble ikke diskvalifisert fra The Masters. I ly av diskusjonene det har skapt benyttet Brandt Snedeker og Ángel Cabrera anledningen til å overta ledelsen i The Masters.
debatten-raser--burde-woods-trukket-seg-

BURDE HAN HA TA SIN HATT OG GÅ? Diskkusjonene går høyt på Augusta etter at Tiger Woods ungikk diskvalifikasjon til tross for at han signerte et scorekort med feil resultat.

debatten-raser--burde-woods-trukket-seg-

debatten-raser--burde-woods-trukket-seg-

debatten-raser--burde-woods-trukket-seg-


Selv om Tiger Woods og den feilaktige droppen overskygger det meste på Augusta, ligger det an til å bli en thriller også på resultattavlen søndag kveld.

Elleve spillere ligger innen fem slag fra tetduoen, og til tross for sin toslags straff for fredagens dropp er Tiger en av dem, fire slag bak.

Lørdagens to under par 70-runde viste hvilket konkurranseinnstinkt verdenseneren besittter.

Og det bryr ham ikke en døyt at det vil gi kritikerne vann på mølla, og mange en flau smak i munnen, dersom han skulle gå hen og vinne sin 15. majortittel søndag.

Mye gjenstår

For å vinne sin første Masters siden 2005 må Woods overvinne spillere som Adam Scott på seks under og Jason Day på fem under, som begge er oppsatt på å skaffe Australia tidenes første Masters-triumf.

Og ikke minst må de to i tetdouen nedkjempes, der Brandt Snedeker nok blir den tøffeste motstanderen.

Verdensfemmeren har et genuint puttingstroke, som er som skapt for Augustas ekstreme greener, noe han beviste gang på gang lørdag på vei til sin 69-runde og sju under for turneringen.

— Jeg vet jeg kan slå hvem som helst når som helst, sier Snedeker, proppfull av selvtillit.

Også unge Thorbjørn Olesen haffe en god moving day med fire under par, 68, som den eneste av skandinavene under par lørdag. Runden førte ham til delt 18.-plass på par.

Disney World?
Mastersvinneren fra 1988, skotske Sandy Lyle, uttalte seg med ironi og humor etter sin ni over par 81-runde lørdag:

— Greenene er latterlig raske nå. Det er nesten så det blir litt Disney World over det hele om de ikke er forsiktig.

Uttalelsen kom i kjølvannet av den gjengse oppfatningen at håndteringen av Woods toslagsstraff ville ha gjort selv Mikke Mus flau. Woods brydde seg imidlertid lite om kommentarene, og avsluttet med tre birdier på de siste ni hullene.

Etter runden ble han møtt av en horde, som forlangte svar på hvorfor han selv ikke valgte å trekke seg «av hensyn til spillets integritet» da han unngikk diskvalifikasjon etter andrerunden.

Tipset av tv-seer

For Woods var saken enkel: Visst hadde han gjort en feil ved å droppe på feil sted etter å ha slått i vannet på hull 15. Men han hadde gjort det uforskyldt.

Etter tips fra en TV-seer studerte Augustas regelkomité hendelsen på video mens Woods fortsatt var ute på banen fredag, og kom til at han hadde handlet i henhold til reglene.

At det ikke stemte, og at Woods dermed hadde signert for feil score, ble først kjent da han på pressekonferansen etter runden avsvlørte at han hadde droppet «to yards lenger bak» fra det opprinnelige sted for å få en bedre avstand å slå fra.

Da regelkomiteen fikk høre dette, forstod de at det hadde skjedd et regelbrudd.

Men da de hadde unnlatt å bruke muligheten til å gi råd til Woods før han signerte kortet sitt, konkluderte de at med de kunne bruke den nye regel 33-7, som gir dem makt til «å frafalle diskvalifikasjonsstraff i ekstreme tilfeller».

Spillernes reaksjoner

Tiger Woods kom under kryssild fra kollegaer og ledende golfpersonligheter da han valgte å ikke følge henstillingene om å trekke seg.

Sir Nick Faldo var blant dem som var forferdet over Woods beslutning om å fortsette.

— Han burde virkelig satt seg ned og tenkt over dette. Det vil farge ettermælet hans og livet hans.

— Det riktige ville være å si: «Jeg har brutt golfreglene». Noen ganger er det brutalt med svart eller hvitt, men Tiger ville få massiv sympati hvis han sto opp og sa: «Greit nok, jeg har brutt reglene», og pakket og dradd.

Faldo utdypet hvorfor han mente det var galt av Woods å fortsette:
— Tiger fikk en fordel med vilje. Han sa det selv. Han var dommer og jury. Hva slags stjerne vil det stå ved denne utgaven av Masters hvis han ender opp med å vinne? Arnold Palmer sier at det viktigste i spillet er golfens integritet. Vi er voktere av spillet.

Woods møter motstand også fra lagkamerat i Nike, David Duval, som mener han burde trekke seg fordi han med vitende og vilje skaffet seg en fordel han ikke skulle hatt.

Woods får imidlertid også støtte. Fred Couples sier «det er tidenes største avgjørelse», og mener det er et eksempel på bruk av sunn fornuft. Også Graeme McDowell synes det var riktig å ilegge to slags straff, og unngå diskvalifikasjon.

Selv heveder Woods at han trodde han droppet riktig og i samsvar med reglene.

— Jeg var ikke klar ver at jeg hadde brutt noen regler. Jeg visste ikke at jeg hadde gjort en feil dropp da jeg signerte scorekortet.

Woods forteller at straffen om to ekstra slag kom etter et møte med turneringskomiteen lørdag morgen.

Burde Woods selv ha trukket seg? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferens Facebook-side eller ta diskusjonen hos våre samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Se også: Livescoring fra Augusta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.