Golfproffene Bryson DeChambeau og Tyrrell Hatton har trukket paralleller mellom deres nylige prestasjoner og fremtidige deltakelse i store turneringer. DeChambeau, som vant U.S. Open for to uker siden, fikk med seg en førstepremie på $4,3 millioner og klarte å bygge sin verdensrangeringspoeng til å klatre tilbake blant topp 10. I tillegg fikk han ytterligere fem år med kvalifisering for store mesterskap. Hatton, på den annen side, vant LIVs Nashville-turnering med seks slag uken etter, og mottok en førstepremie på $4 millioner. Han fikk imidlertid ingen rangeringspoeng og forble på 22. plass i verden (Kilde: Golf).

LIV har ikke klart å sikre rangeringspoeng til sine spillere. Dette skaper problemer for LIV-proffene som ønsker å konkurrere i golfens mest prestisjetunge turneringer, siden mesterskapene lenge har brukt verdensrangeringen til å bygge ut lagene deres.

Tross disse utfordringene, viser både DeChambeau og Hatton et behov for samarbeid i golfverdenen. LIV har klart å beholde major-turneringsdeltakelse for noen av sine mest kjente spillere, men dette ser ut til å endre seg.

LIV har også noen garanterte innpass i Masters-turneringen, siden den gir livstidsinvitasjoner til sine vinnere. Store navn som Dustin Johnson (2020 Masters), Phil Mickelson (2021 PGA) og DeChambeau (2024 U.S. Open) har dermed ingenting å frykte.

Den negative siden er derimot at antallet LIV-golfere i de kommende majors vil reduseres hvis ingenting endres. På grunn av minkende rangeringspoeng, har topp LIV-proffer allerede spilt færre majors de siste to årene enn de ville ha gjort om de var på PGA-turneringen.

I mellomtiden fortsetter LIV-spillerne å høste de økonomiske fordelene med å gå til den nye kretsen. Men i et komplekst proff-golf landskap er dette konsekvensene: færre muligheter til å tjene verdensrangeringspoeng og færre muligheter til å vinne de største turneringene.

(Kilde: Golf)

​Les hele saken på: Read More