Golfpresident Finn H. Andreassens innledningsforedrag under årets Golfforum i Tromsø handlet mest om negativ medlemsutvikling og om golfs helseaspekt. Og ikke minst om damer …
golfpresidenten--nsker-seg-damer

GOLFRIKETS TILSTAND: Golfpresident Finn H. Andreassen tok for seg negativ medlemsutvikling, helseaspekte og mangelen på damer i golfen i sii innledningsforedrag på Golfforum i Tromsø.

golfpresidenten--nsker-seg-damer

PROFESSOR MED HARDE FAKTA: «Golf er et spill om liv og død, med minsket dødelighet som resultat,» dokumenterte Dr. med. Charlotte Björk Ingul fra St. Olavs Hospital på Golfforum
golfpresidenten--nsker-seg-damer

HUMOR OG HELSE: Norsk Seniorgolfs daglig leder Espen Olafsen holdt høy temperatur i sitt underholdende innlegg om golf og helse. «Gå ut og fortell lokalpressen og nærmiljøet om hvilken fantastisk helsepark golfbanen deres er,» oppfordret han fra talerstolen.

golfpresidenten--nsker-seg-damer

KAMPANJE SOM VEKKET ENGASJEMENT:NGFs Facebook-kampanje i 2014 har vært en sukess. For knappe 47.000 kroner i annonsering har forbundet oppnådd 422.000 treff, 24.000 klikk og fått 8000 kommentarer. De fleste positive, men noen få litt mindre entusiastiske enn andre, som sitatet på bildet viser.

Rundt 100 delegater fra Golf-Norge er samlet til Golfforum i Tromsø lørdag og søndag. Konferansen, som avholdes de årene det ikke er Golfting, har helse som et samlende tema.

Som alltid ved slike anledninger ble konferansen åpnet ved golfpresidentens analyse av golfrikets tilstand.

Ikke uventet viet golfpresident Finn H. Andreassen innledningen av sin tilstandsrapport til utviklingen i medlemsutviklingen, som viser nedgang med rundt 15.000 medlemskap de siste fire-fem årene.

Det er klart det bekymrer at en idrett, som på det meste har hatt nesten 130.000 medlemskap, nå så vidt bikker 105.000.

Presidenten gjorde imidlertid et poeng av at det bare er i Østen og Øst-Europa at golfen vokser, og mente det ikke står bedre til hos våre naboland, der han blant annet trakk fram kraftig nedgang i Sverige.

Her er imidlertid presidentens tallmateriale dessverre ikke helt oppdatert.

Fram til i fjor hadde golfen i Sverige falt med rundt 9000 medlemskap i året siden 2004. Med i 2014 er trenden brutt, og golfen i Sverige har vokst med 1000 medlemskap i år, meldte Svensk Golf i slutten av oktober.

Les også: Svensk golf: Golfen ökar igen

Knallhard kritikk av Olympiatoppen

Presidenten er ikke nådig i sin kritikk av Olympiatoppen, som i følge Andreassen har valgt å fullstendig overse at golf faktisk er tilbake på det olympiske programmet i 2016.

Nordlending som han er, lar imidlertid ikke Andreassen Olympiatoppen slippe unna bare med skammen.

Han har etter sigende hatt knallharde konfrontasjoner med Olympiatoppens ledelse, og har fortalt hvor skapet, etter norsk golfs mening, bør stå når det gjelder bevilgninger til idrettsutøvere som skal representere Norge i De olympiske leker.

Paradoks med få damer

Andreassen viet også en stor del av sin innledningstale til det faktum at stadig mer av idrettsaktiviteten i Norge foregår utenfor den organiserte idrettsbevegelsen.

Det omfatter alt fra skiturer eller sykling til og fra jobb til trening på helsestudioer, der en svært stor andel av treningen gjøres av kvinner.

— Derimot finner vi svært få kvinner på golfbanen. Det er merkelig. Kvinner er jo mer sosiale enn menn. Og golf er en mer sosial sport enn de fleste andre, reflekterer Finn H. Andreassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.