På Golfforum i Tromsø i helgen fikk NGF utilslørt kritikk for ikke å ville lytte til klubbenes erfaringer fra, og oppfatning av, golfhverdagen. Men de fikk også ros for å endelig ha satt forretningsutvikling på dagsorden.
daglig-ledere-forventer---bli-lyttet-til

«SÅNN KAN VI IKKE HA DET!» Daglig leder i Groruddalen GK og styreleder i GAF; Arne Giving, snakket rett fra leveren på Golfforum i Tromsø.

— Sånn kan vi ikke ha det! tordnet daglig leder i Groruddalen GK, og styreleder i Norsk Golfadministrasjonsforening (GAF), Arne Giving fra talerstolen på det nye Clarion-hotellet i Tromsø.

Den erfarne idrettslederen gjentok utsagnet hele syv ganger i løpet av innlegget, som dreide seg om ivaretakelse sett fra golfklubbenes ståsted.

GAF-lederen, som ikke er kjent for å være utpreget lavmælt beskjeden, var usedvanlig klar og tydelig på at det bør være verdt for forbundet å lytte til hva GAF sier og mener.

Giving dro fram flere eksempler på områder der daglig leder-organisasjonen mener golfforbundet ikke er lydhøre.

Det spenner fra å ikke forstå stemningen i klubbene til kvaliteten på tjenestene som leveres, og den lange responstiden på henvendelser.

Ikke ute etter å ta noen

— Jeg er absolutt ikke ute etter å ta noen, forsikret Giving overfor Golferen.no etter innlegget.

64-åringen kjenner Idretts-Norge bedre enn de fleste etter mangeårig engasjement og innsats på begge sider av bordet, i golfforbundet og bandyforbundet så vel som på klubbnivå.

— Det jeg vil få fram er at vi må stå sammen, ikke alene. Og det gjelder alle grupperinger i golfen: Vi må stå sammen!

— Jeg ville eksemplifisere dette med ting som vi i GAF har irritert oss over. Og som vi fortsatt irriterer oss over.

— Det handler ikke minst om klubbfokus, det virker som om litt for mange i forbundet har glemt litt for mye om klubb og klubbdrift, avslutter Giving.

Blant forbundsaktiviteter Giving satte spørsmålstegn ved finner vi forbundsorganet Norsk Golf, som etter GAFs mening skriver for mye om ting som ikke gagner utviklingen av golf i Norge.

Også golfklubber som baserer sin virksomhet på fjernmedlemskap får passet sitt påskrevet av GAF. De bidrar ikke til ivaretakelse eller utvikling, og møter heller ikke fram i golfens fora.

Det var det for øvrig også mange andre som ikke gjorde denne helgen i november; Tromsø medfører at reiseveien nok blir litt for lang og litt for dyr for en del klubber.

45 av Norges 178 golfklubber, med totalt 39.000 medlemmer var tilstede i Tromsø. 27 av disse klubbene er også GAF-medlemmer.

— Men det er viktig å ha klart for seg at det ikke er GAF, men klubbene, som er medlem av Golfforbundet, poengterte NGFs styremedlem Dag Kirchoff umiddelbart etter Givings innlegg.

Last ned: Pdf med lysbildene fra Givings foredrag (NB: Nedlastingen er i 4:3-format, mens originalformatet er 16:9)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.