Daglig ledere forventer å bli lyttet til

På Golfforum i Tromsø i helgen fikk NGF utilslørt kritikk for ikke å ville lytte til klubbenes erfaringer fra, og oppfatning av, golfhverdagen. Men de fikk også ros for å endelig ha satt forretningsutvikling på dagsorden.

daglig-ledere-forventer---bli-lyttet-til


«SÅNN KAN VI IKKE HA DET!» Daglig leder i Groruddalen GK og styreleder i GAF; Arne Giving, snakket rett fra leveren på Golfforum i Tromsø.

— Sånn kan vi ikke ha det! tordnet daglig leder i Groruddalen GK, og styreleder i Norsk Golfadministrasjonsforening (GAF), Arne Giving fra talerstolen på det nye Clarion-hotellet i Tromsø.

Den erfarne idrettslederen gjentok utsagnet hele syv ganger i løpet av innlegget, som dreide seg om ivaretakelse sett fra golfklubbenes ståsted.

GAF-lederen, som ikke er kjent for å være utpreget lavmælt beskjeden, var usedvanlig klar og tydelig på at det bør være verdt for forbundet å lytte til hva GAF sier og mener.

Giving dro fram flere eksempler på områder der daglig leder-organisasjonen mener golfforbundet ikke er lydhøre.

Det spenner fra å ikke forstå stemningen i klubbene til kvaliteten på tjenestene som leveres, og den lange responstiden på henvendelser.

Ikke ute etter å ta noen

— Jeg er absolutt ikke ute etter å ta noen, forsikret Giving overfor Golferen.no etter innlegget.

64-åringen kjenner Idretts-Norge bedre enn de fleste etter mangeårig engasjement og innsats på begge sider av bordet, i golfforbundet og bandyforbundet så vel som på klubbnivå.

— Det jeg vil få fram er at vi må stå sammen, ikke alene. Og det gjelder alle grupperinger i golfen: Vi må stå sammen!

— Jeg ville eksemplifisere dette med ting som vi i GAF har irritert oss over. Og som vi fortsatt irriterer oss over.

— Det handler ikke minst om klubbfokus, det virker som om litt for mange i forbundet har glemt litt for mye om klubb og klubbdrift, avslutter Giving.

Blant forbundsaktiviteter Giving satte spørsmålstegn ved finner vi forbundsorganet Norsk Golf, som etter GAFs mening skriver for mye om ting som ikke gagner utviklingen av golf i Norge.

Også golfklubber som baserer sin virksomhet på fjernmedlemskap får passet sitt påskrevet av GAF. De bidrar ikke til ivaretakelse eller utvikling, og møter heller ikke fram i golfens fora.

Det var det for øvrig også mange andre som ikke gjorde denne helgen i november; Tromsø medfører at reiseveien nok blir litt for lang og litt for dyr for en del klubber.

45 av Norges 178 golfklubber, med totalt 39.000 medlemmer var tilstede i Tromsø. 27 av disse klubbene er også GAF-medlemmer.

— Men det er viktig å ha klart for seg at det ikke er GAF, men klubbene, som er medlem av Golfforbundet, poengterte NGFs styremedlem Dag Kirchoff umiddelbart etter Givings innlegg.

Last ned: Pdf med lysbildene fra Givings foredrag (NB: Nedlastingen er i 4:3-format, mens originalformatet er 16:9)

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×