Foto: Hammerfest og Kvalsund GK

Da to australiere bestemte seg for å danne «Awesome 8 Golf Society», havnet Hammerfest og Kvalsund Golfklubb på listen som en av bare åtte baner som skulle spilles.

Da australieren Robin Sieger og kompisen Neil Laughton gikk av Alice Springs i Australia i 52 graders varme en midtsommerdag, var siste putt satt i det som hadde vært en reise til en spennende, verdensomspennende og eksklusiv liste over golfbaner.

De hadde dannet «Awesome 8 Golf Society» tidligere på året, med den hensikt å spille de åtte mest ekstremt beliggende golfbanene i verden.

Alice Springs GC hadde vært den varmeste med sine 52 grader, North Star GC in Fairbanks den kaldeste med 26 minus, La Paz GC i Bolivia hadde vært den høyest beliggende, 3342 meter over havet, mens Furnace Creek GC i Californias Death Valley var den lavest beliggende, 65 meter under havoverflaten.

Den sørligste banen var Ushuaia GC i den argentinske delen av Tierra Del Fuego,  54 grader sør for ekvator. Mens altså Hammerfest og Kvalsund Golfklubb var verdens nordligste golfbane, på 70 grader nord.

Overfor australske Golf Month beskriver de to eventyrene banen i Hammerfest som «mektig».

Verdens vanskeligste bane

De to siste banene blant de åtte var St. Andrews Old Course, verdens mest berømte golfbane, og Ko’olau Golf Club i Hawaii, rangert som verdens vanskeligste golfbane med en slope på hele 155, og regnet som et monster.

Prosjektet tok ett år. Og diskusjonen har i ettertid gått på om de faktisk spilte verdens høyest beliggende bane i La Paz i Bolivia.

I følge Golf Month har de to sitt på det tørre. Banene på enda større høyde, Tuctu GC i Peru på 4370 meter og Yak Golf Course på 3970 meter nordøst i India skal visstnok begge være lagt ned.

— Robin Sieger og jeg hadde den meste fantastiske tiden med denne unike og fascinerende golfutfordringen. Du får le, gråte, miste en del baller, komme i god form og får se verden, oppsummerer Laughton.

Så eksklusiv liste at besøket gikk under radaren

Hvordan var det så for klubben å få to australiere på besøk. Om de da ikke reiste inkognito?

— Nei, disse kjenner jeg ikke til. Men banen er ubetjent om vi ikke har noen aktivitet eller greenkeeperarbeider, så de kan selvfølgelig ha vært her, skriver leder i Hammerfest og Kvalsund GK, Geir Sneve, i en epost til redaksjonen.

— Den eneste som vi med sikkerhet kjenner til, og som fulgte den ruta der, var en svensk dame som var her for fire-fem år siden, fortsetter han.

Se også: Hammerfest og Kvalsund GKs hjemmeside

Kjenner du noen som har gjort tilsvarende som Robin Sieger og Neil Laughton, og har spilt verdens mest ekstremt beliggende golfbaner? Bruk kommentarfeltet under, eller logg deg inn på Golferens Facebook-side, og kommenter i saken der.