Akkurat ikke for Aronsen i Nordic League-finalen

MISSET OPPRYKK TIL CHALLENGETOUREN: Christian Aronsen behøvde en bra runde for å bli topp-5 på Order of Merit. Det holdt dessverre ikke, og han endte på den sure sjetteplassen på rankingen. Foto: Jan E. Espelid

Det ble en kjip biltur oppover E6 fra Skåne for Christian Aronsen etter at han ikke avanserte til topp-5 på rankingen etter tourfinalen på Ljunghusen.

Før siste runde lå 39-åringen på andreplass i Nordic League-finalen. Aronsen var avhengig av en toppplassering for å ta femteplassen fra Rasmus Hjelm Nielsen .

Åttendeplass til Aronsen og delt ellevteplass til dansken ga imidlertid ikke stort nok utslag i norsk favør, og også svenske Niklas Lindström snek seg foran nordmannen. De fem som rykker opp til challengetouren består av én finne og to hver av dansker og svensker.

 77 i siste runde i Nordic League-finalen

Det ble en tung dag for miklgardspilleren med fire bogeyer, én trippelbogey, som kom på hull 7 samt samt én birdie på de siste ni hullene.

— Jeg klarte dessverre ikke å nå målet mitt, som var topp-5 på rankingen. Endte på sjuendeplass, skriver Aronsen på sin Facebook-profil.

— Har hatt en stabilt bra sesong med 22 av 25 klarte cutter og ni topp-10. Men manglet en viktig seier. Jeg har fortsatt hovedmålet igjen:Europatour-kvalet, som begynner i Spania 4. november, fortsetter han.

Heller ikke Jarand Arnøy, med +6 siste dag, og Elias Bertheussen med +4, fikk det til på en tøff dag der bare tre spillere kom seg under par. Arnøy endte som delt 21 med +7, Bertheussen som delt 27 med +9 mens Aksel Olsen dessverre måtte trekke seg etter ti hull i finalerunden.

Se også: Livescoring fra Skåne


Runde 2: Aronsen på skjema

Christian Aronsen trenger en plassering i toppen på Ljunghusen utenfor Malmö for å komme tilbake til topp-5 og opprykk til challengetouren. Det ser bra ut så langt!

Miklagard-spilleren vartet opp med sin andre tre under par 69-runde i Nordic League-finalen, og er definitivt i posisjon til å sikre avansement til challengetouren 2017.

Fredag ble det fire birdier samt en bogey på hull 18 for Aronsen. Med -6 ligger han på delt andreplass, ett slag bak Victor Theandersson fra Sverige.

Aksel Olsen er to slag bak landsmannen etter én under par, 71, på delt sjuendeplass. Jarand Arnøy er nummer 19 med +1 og Elias Bertheussen er delt 32 med +5. Torbjørn Johansen måtte dessverre trekke seg.

 


Runde 1: Aronsen og Olsen kjemper i toppen

I morgenøkten torsdag  feide Olsen inn til tre under par, 69, på Ljunghusen utenfor Malmö. En score Aronsen tangerte i en av de sene gruppene.

69-rundene gir de to nordmennene delt femteplass etter den første av tre runder, tre slag bak tetduoen Patrick Winther fra Danmark og finske Mikael Salminen.

Også Jarand Arnøy åpnet under par, og ligger på delt 15.-plass med -1. Elias Bertheussen har +1 som delt 32 mens Torbjørn Johansen er delt 41 med +4.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.