Golf vokser igjen

Nye tall fra USA er til å glede seg over på golfens vegne: Antall runder økte med 5,2 prosent i september, og har totalt vokst med solide 7,4 prosent de første ni månedene av året.

golf-vokser-igjen


BLIR VI FLERE? Antallet golfrunder øker igjen i USA. Antageligvis kommer den samme trenden til Norge.

golf-vokser-igjen

golf-vokser-igjen

golf-vokser-igjenDet er selvfølgelig vanskelig å si sikkert at den samme veksten kommer til å skje her hjemme. Men da golfen begynte å falle for noen år siden, skejdde det først i USA.

Det var de amerikanske banene som er åpne for alle, de såkalte public courses, som kunne vise den sterkeste veksten med henholdsvis 5,8 prosent økning i september og 8,3 prosent økning hittil i år, sammenlignet med samme perioder i fjor.

Til sammenligning rapporterte de private anleggene, som er åpne bare for medlemmer og deres gjester, økning på henholdsvis 3,1 prosent og 4,0 prosent.

The National Golf Rounds Played Report er et samarbeidsprosjekt mellom golfindustriens eget forskningsselskap Golf Datatech LLC, PGA of America, National Golf Course Owners Association og National Golf Foundation.

September-rapporten er laget på bakgrunn av data fra 3900 rapporteriende golfbaner, melder Golfweek.

Den største økningen kom i de østlige delene av USA med Mid Atlantic (New York, New Jersey og Pennsylvania) på topp med henholdsvis 17,6 prosent i september og 12,9 prosent for året.

Neste helg arrangerer Norges Golfforbund sitt Golfforum, Golf-Norges samlingspunkt i de årene det ikke er golfting. Tallene fra USA vil nok golfklubber land og strand rundt bite seg merke i, og diskutere flittig på Fornebu 17. og 18. november.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour:PGA  Championship med Viktor Hovland (6. -9. august)

  European Tour: English Championship med Kristoffer Reitan (6. -9. august)

  Nordic League: Thisted Forsikring Championship med Jarand Arnøy. Martin Ulseth, Aksel A. Berner Heian , Sebastian Eidsæther Syr og Mats Heien (6.-7.. august)

  Amatør:  U.S. Womens Amateur Championship med Renate Grimstad (3-8. august)

  Junior: Lag NM Gutter Oslo GK (5-7. august)

  Junior: Lag NM Jenter Oslo GK (5-7. august)

  Junior: Lag NM Gutter 1. div Bærum GK (5-7. august)

  Junior: Lag NM Jenter 1. div Bærum GK (5-7. august)

  Para: Norgescup 4 Miklagard (8. august)

   

   

   

   

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×