Golf vokser igjen

Nye tall fra USA er til å glede seg over på golfens vegne: Antall runder økte med 5,2 prosent i september, og har totalt vokst med solide 7,4 prosent de første ni månedene av året.

golf-vokser-igjen


BLIR VI FLERE? Antallet golfrunder øker igjen i USA. Antageligvis kommer den samme trenden til Norge.

golf-vokser-igjen

golf-vokser-igjen

golf-vokser-igjenDet er selvfølgelig vanskelig å si sikkert at den samme veksten kommer til å skje her hjemme. Men da golfen begynte å falle for noen år siden, skejdde det først i USA.

Det var de amerikanske banene som er åpne for alle, de såkalte public courses, som kunne vise den sterkeste veksten med henholdsvis 5,8 prosent økning i september og 8,3 prosent økning hittil i år, sammenlignet med samme perioder i fjor.

Til sammenligning rapporterte de private anleggene, som er åpne bare for medlemmer og deres gjester, økning på henholdsvis 3,1 prosent og 4,0 prosent.

The National Golf Rounds Played Report er et samarbeidsprosjekt mellom golfindustriens eget forskningsselskap Golf Datatech LLC, PGA of America, National Golf Course Owners Association og National Golf Foundation.

September-rapporten er laget på bakgrunn av data fra 3900 rapporteriende golfbaner, melder Golfweek.

Den største økningen kom i de østlige delene av USA med Mid Atlantic (New York, New Jersey og Pennsylvania) på topp med henholdsvis 17,6 prosent i september og 12,9 prosent for året.

Neste helg arrangerer Norges Golfforbund sitt Golfforum, Golf-Norges samlingspunkt i de årene det ikke er golfting. Tallene fra USA vil nok golfklubber land og strand rundt bite seg merke i, og diskutere flittig på Fornebu 17. og 18. november.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×