FLC Ha Long Bay Golf Club overlooking the magnificent Ha Long Bay. Photo: May Sripan

FLC Ha Long Bay Golf Club åpnet for spill i august 2017. Golfklubben ligger tjue minutter fra Ha Long City og tre timer fra Hanoi. Denne 18-hulls mesterskapsbanen, designet av Schmidt-Curley, tilbyr fantastisk havutsikt over det berømte UNESCO-verdensarvstedet. Golfbanen ligger over den gamle byen Ha Long og har utsikt over den spektakulære bukta med kalksteinskarstformasjoner. Det dramatiske terrenget skiller seg tydelig fra de sandete dynene ved kysten av Vietnam.

Ha Long Bay Golf Club er en del av FLC Ha Long luksusresortkomplekset og er prosjektets midtpunkt. Golfbanen er kort, med en lengde på 6,092 yards fra de lengste utslagene, og har par 71. Paspalum-gress fra tee til green sikrer gode spilleforhold hele året. Selv om fokuset er på spillbarhet og vakker natur, finnes det mange utfordringer som vil teste ferdighetene til selv de mest erfarne golfere.

Fire hull vender direkte mot Ha Long Bay, mens andre hull spiller rundt klipper og daler. De fem par-3-hullene har alle panoramautsikt over Ha Long Bay, og to av dem (det åttende og det tolvte) blir ofte sammenlignet med det ikoniske 7. hullet på Pebble Beach i California. Tee-boksen er et flott sted for selfies eller gruppebilder.

Det par-fem 12. hullet er 604 yards langt, inkludert et fall på 40 meter i høyde. De fleste hullene har brede fairways og tilgjengelige landingsområder, som gjør at selv dårlige slag kan være spillbare. Havbrisen som ofte blåser inn fra bukten, gjør riktig køllevalg avgjørende for en god score.

Flere greener har en fantastisk bakgrunn av Ha Long Bay, sett fra høyden og innrammet av fjellformasjoner og moden naturlig vegetasjon, prydet med furutrær. Banen har dramatiske, sveipende utsikter og betydelige høydeforskjeller. FLC Ha Long Bay Golf Club er verdt et besøk, ikke minst for de storslåtte utsiktene over UNESCOs verdensarvsted.

FLC-klubbhuset er enormt, over 2000 kvadratmeter, og inkluderer flere restauranter og barer, luksuriøse garderober, en pro shop og store åpne områder for avslapning. Andre fasiliteter inkluderer en driving range, pitch- og putte-treningsområder og tre kiosker på banen.