Foto: Anne Grethe Nordvang

De fleste nyttårsforsetter dreier seg om å forbedre, eller kvitte seg med, dårlige vaner. Følges de av golfforsetter for det nye året, får du ekstra god effekt av dem.

— Det er den tiden på året da løfter om forbedringer, altså nyttårsforsetter, avlegges, konstaterer Svensk Golf. Og gir forslag til fem gode nyttårsforsetter for oss som elsker golf.

Forsettene passer like godt på norske forhold, og følger du dem garanterer vi at du får et bedre golfliv i 2017 enn du hadde i 2016.

Golferens nyttårsforsetter

Inspirasjon: Svensk Golf

1. Trene mer på bunkerslag

De fleste hobbygolfere får den store skrekken når ballen havner i bunkeren. Bunkerslag er imidlertid mye lettere enn du tror. Men det krever at du trener på dem slik at grunnteknikken sitter.

I videoen under, som kommer fra Golferens og ble publisert i 2010, gir daværende headpro i Moss og Rygge GK, Bengt Arne Lien, grunnprinsippene for hvordan du skal slå deg ut av en bunker. Det kan være vel verdt å ta et gjensyn med den.

Saken fortsetter under videoen

Forresten, når du først trener bunkerslag; legg inn noen økter med generelt nærspill også. Et godt nyttårsforsett er å love seg selv å bli bedre på denne viktige delen av spillet.

Flere gjensyn: Golferens instruksjonsartikler

2. Gi mer tilbake til klubben

Å delta i en og annen dugnad, for eksempel klargjøring av banen om våren, er godt en innarbeidet tradisjon i svært mange klubber. Men det finnes helt sikkert mange flere områder i klubben der du kan bidra.

Kanskje du kan hjelpe juniorene på en eller annen måte. Komme med innspill til hvordan klubben kan rekruttere flere medlemmer, spesielt kanskje på kvinnesiden? Kanskje du kan være tilstede og spille fadderrunder med helt nye medlemmer? Hos de aller fleste golfklubber blir du tatt svært godt i mot om du tilbyr din hjelp.

Artikkelen fortsetter under bildet

nyttårsforsetter
BIDRA I HJEMMEKLUBBEN: Det finnes mange oppgaver du kan gjøre for klubben din. Kanskje bli hullfadder eller bidra i bankekomiteen. Foto: GC Rheinhessen

3. Ha mer glede av golfen

Det er ingen som tvinger det til å spille golf. Og da er det minste du kan gjøre å sørge for at du har det gøy mens du gjør det. Spiller du elendig? Det kan godt hende at du gjør. Men tross alt er du ute i naturen på en herlig tur.

Du bidrar til en sosial aktivitet dine klubbkompiser setter pris på. Pust godt inn! Se på naturen! Er det ikke herlig å kunne være ute og så privilegert at du får spille golf?

 4. Spille flere baner enn tidligere

Bestem deg for å ta turen til flere golfbaner kommende sesong. Selvfølgelig er det hyggelig å spille runde etter runde på hjemmeklubben.

Men det finnes en golfverden til utenfor din egen klubbs hvite Out of bounds-staker. Sett deg et mål om å spille alle nabobanene innen en viss avstand. Eller alle banene i fylket. Eller spill alle banene din klubb har greenfee-samarbeid med. Ofte gis du svært gode betingelser som gjestespiller. Det kommer garantert til å gjøre at 2017 blir en morsommere golfsesong.

5. Teste ut nye spillemåter

Det finnes mange andre måter å spille golf enn å telle stableford-poeng. Meld deg på hjemmeklubbens matchspillserie. Meld din interesse for å spille på klubbens lag i Klubbserien. Spill scramble med kompisgjengen. Eller spill fra de andre utslagsstedene enn det du vanligvis spiller fra.

Alt dette bidrar til å gjøre golfen din morsommere og mer variert. Og deg til en bedre golfspiller i 2017 enn du var i 2016.

nyttårsforsetter Nøtterøy junior
SPILL PÅ ANDRE MÅTER: Golf kan spilles på langt flere måter enn å føre stablefordpoeng. Foto: NGF