Tittelforsvareren fra Oslo GK klarte ikke å bli historisk som den første som vant den prestisjetunge juniorturneringen Orange Bowl Championship to år på rad. Det ble tredjeplass.

Å kunne bli historisk i en storturnering med Tiger Woods, José Maria Olazabal, Mark Calcavecchia og Craig Stadler som tidligere vinnere ville bli en solid fjær i hatten for 18-åringen fra Oslo GK.

Før siste runde var Reitan ett slag bak lederen, og senere vinneren, Karl Vilpis. Australieren avsluttet med en runde på to under par, 69. Det norske håpet brukte 70 slag etter to birdier og én bogey.

Franskmannen Edgar Catherine klarte å kile seg inn mellom de to etter tre under par, 68, fredag. Dermed ble det tredjeplass til Kristoffer Reitan med -10, mot Catherine’s -11 og Vilpis’ -12.

Markus Braadlie fra Bærum GK endte på delt 24.-plass med +9 etter en sisterunde på seks over par, 77.

Se også: Resultater fra Florida

Før siste runde: Storspill!

I fjor vant Kristoffer Reitan den prestisjetunge juniorturneringen Orange Bowl Championship. Etter en tredjerunde på 63 slag torsdag er han bare ett slag bak teten før siste runde.

Med niendeplass på -1 etter to runder var det bare storspill som kunne gi Kristoffer Reitan muligheten til å forsvare den prestisjetunge tittelen fra fjorårets turnering på Biltmore-banen i Florida.

Det storspillet kom torsdag med sju birdier, én eagle og én bogey for åtte under par, 63. Fra å ligge ni slag bak ledende Karl Vilips fra Australia ligger den 18 år gamle oslospilleren på -9, og bare ett slag bak før fredagens finalerunde.

Kan bli historisk i storturnering

Med 18 hull igjen har Kristoffer Reitan mulighet til å bli den første som forsvarer tittelen i Orange Bowl Championship. Det er en tittel som en rekke storspillere har vunnet.

Blant dem Tiger Woods, José Maria Olazabal, Mark Calcavecchia og Craig Stadler. Også Kristoffer Reitans klubbkompis fra Oslo GK, Mathias Lynne Schjølberg, kan skilte med et napp i pokalen. Det skjedde i 2008.

Hovedpersonen selv er klar over at han kan bli historisk fredag, forteller han på sin Facebook-side (på engelsk, norsk oversettelse av Golferen):

— Klarte endelig å ta vare på noen sjanser. Det føles fantastisk å ha gått på -8 i dag. Det er en stor mulighet for å skape historie i morgen. La oss gå for back-to-back!

I fjor vant Reitan med hele fem slag da nærmeste utfordrer snublet på siste runde mens han selv avsluttet med en to under par 69-runde .

Også Markus Braadlie fra Bærum GK er med i turneringen. Han ligger på delt 18.-plass med +3 etter tre over par, 74, torsdag.