LARVIK 20160521: Bilder fra Titleist Tour på Larvik Golfklubb 21. mai 2016. Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf

Foreløpig har NGF invitert 14 utøvere til sin nye talentutviklingstropp. Forbundet håper flere kommer til i løpet av sesongen, fremhever de i pressemeldingen som følger uttaket.

NGFs talentutviklingssatsning er oppdrettet for å hjelpe unge utøvere født mellom 2000 og 2003 i sin utvikling som golfspiller.

— Uttaket er basert på alder og snittscore i forhold til banelengde, spilt på Titleist Tour i 2016, skriver golfforbundet.

Målet er at utøverne gjennom sin egen fremgang skal kvalifisere til Team Norway Junior, som er NGFs satsning på de fremste eliteutøverne under 18 år.

— Vi har tatt ut 14 lovende utøvere som har prestert bra, alderen tatt i betrakting. Med hard jobbing over tid skal disse spillerne ha mulighet til å tilfredsstille kravene til Team Norway Junior, sier Morten Hagen, som har ansvaret for satsingen i NGF.

Forbundet åpner for suppleringer i sin talentutviklingssatsning i løpet av sesongen.

— UTTAKET HAR VÆRT VELDIG VANSKELIG. Men vi måtte sette grensen et sted, og det ble på 14 i første omgang. Noen har akkurat kommet med, mens andre havnet rett på utsiden av streken. Det er viktig å påpeke at 14 ikke er et fastsatt antall for dette laget, og at det er fullt mulig å spille seg inn på laget i løpet av 2017-sesongen. Døren er på ingen måte er lukket, forsikrer Hagen i pressemeldingen fra NGF.

NGFs talentutvikligssatsning 2017

De 14 utøverne som er funnet verdig består av fem jenter og ni gutter. Totalt ni klubber fra Østlandet, Vestlandet og Møre er representert i det første uttaket.

Jenter

– Emilie Øverås, Oslo GK
– Franziska Sliper, Sola GK
– Anna Cathrine Krekling, Bærum GK
– Silje Torvund Omha, Fana GK
– Mia Sandtorv Lussland, Fana GK

Gutter

– Herman Wibe Sekne, Oslo GK
– Haakon Michael Mathisen, Oslo GK
– Magnus Pedersen, Moss og Rygge GK
– Jakob Stavang Stubhaug, Ålesund GK
– Mikkel Antonsen, Drøbak GK
– Daniel Barth Aas, Kjekstad GK
– Sander Akeren, Oslo GK
– Magnus Kreken Randsted, Larvik GK
– Jonas Sellæg Aulie, Oslo GK

Fått med deg NGFs satsingsprogram? Les om NGF Toppidrett