Begynner du også å bli lei av at femtimersrundene ødelegger golfgleden? Det amerikanske golfforbundet er blant dem som går offensivt til verks for å få bukt med Sakte spill-problemet.
gode-ideer-for---bekjempe-sakte-spill

GÅR DET FOR SAKTE? Over store deler av golfverdenen er sakte spill en stor utfordring, og noe som hindrer golfutvklingen. Også i Norge opplever vi femtimersrunder av og til.

gode-ideer-for---bekjempe-sakte-spill

INGEN KONKRETE PLANER: Norges Golfforbund har ingen konkrete planer om en tilsvarende kampanje som USGAs mot sakte spill, sier ansvarlig for kommunikasjon i NGF, Tom Gundersen.

gode-ideer-for---bekjempe-sakte-spill

gode-ideer-for---bekjempe-sakte-spill


Det amerikanske golfforbundet, United States Golf Association (USGA), er midt i lanseringen av en rekke pedagogiske verktøy for få golfere til å spille raskere.

USGA bruker blant annet video for å lære golfsamfunnet hvilke faktorer som påvirker tiden det tar å spille en runde golf, skriver Golf Business News.

Blant verktøyene finnes en serie på seks filmer:
1) Hvorfor det oppstår trafikkorker på banen
2) Hvordan oppsettet av banen påvirker tempoet i spillet
3) Hvordan tempoet kan økes på og rundt greenen
4) Være forberedt når det er din tur
5) Hva gjør du når katastrofen inntreffer?
6) Spille alternative formater

Se de to første filmene

De to første filmene, Hvorfor det oppstår trafikkorker på banen og Hvordan oppsettet av banen påvirker tempoet i spillet kan ses på USGA sin webside, der en hel seksjon er dedikert til sakte spill.

Se videoer: www.usga.org/whilewereyoung

I løpet av året vil de øvrige videoene bli tilgjengelig.

USGA-direktør Mike Davis forteller at USGA gjør en betydelig innsats for å få opp tempoet på golfbanene.

— Vi ser etter reelle løsninger for alle faktorer som bidrar til lengre spilletid, sier Davis til Golf Business News.

— Videoene tar opp de viktigste utfordringene på en engasjerende og kreativ måte, og som vil bidra til å oppfylle vårt mål om å utdanne og mobilisere hele golfsamfunnet til å forstå årsakene til langsomt spill, og til å være en del av løsningen, fortsetter Davis.

Mens vi er unge

Videoene bygger på USGAs Mens vi er unge-kampanje (While We’re Young), som har skapt større bevissthet om tempoet i spillet.

Golfere som går inn på kampanjesiden til USGA kan, i tillegg til å se videoene om raskere spill, signere på, og gi sitt løfte om, å spille raskere.

I skrivende stund har nesten 164.000 golfere signert, og det er åpent også for nordmenn å signere oppropet, og motta materiell.

Link til USGA: Her kan du signere oppropet

Ingen spesielle tiltak i Norge

— Det gjøres ikke noe konkret rundt sakte spill sentralt fra Norges Golfforbund, sier kommunikasjonsansvarlig i NGF, Tom Gundersen i en kommentar til Golferen.no.

— Hos oss inngår Sakte spill-problematikken i VTG-opplæringen (Veien til golf).

— Det er jo også et spørsmål hvor stort problemet med sakte spill er i Norge, fortsetter Gundersen.

— Det varierer veldig, og er nok større på baner med stor trafikk.

— Vi jobber jo for å gjøre golf mer tilgjengelig, og i den forbindelse er hastigheten på spillet viktig. Men som sagt, vi har ingen konkrete planer på nåværende tidspunkt, avslutter Tom Gundersen.

Hva mener du? Er runder på fem timer et problem også i Norge? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.