Marianne Skarpnord Foto: LET

Torsdag haltet Marianne Skarpnord seg inn til seks under par, 66 i Andalucia Costa del Sol Open de Espana i Marbella. Under intervjuet etter runden tok hun av seg skoene for å lindre smertene. Fredag var føttene mye bedre, men det ble «bare» en 71-runde, og hun er fortsatt på andreplass.

Fredag fortalte hun om problemer med å finne det riktige fottøyet denne sesongen;

— Jeg har hatt skoproblemer i hele år, og jeg tror jeg er på mitt sjette eller sjuende par. Og denne uken har jeg fått gnagsår. Men jeg spilte bra i dag og traff alle fairwayer, som ikke er vanlig til å være meg. Så jeg er ganske fornøyd med det.

Deretter viste hun fram de røde, verkende hælene. Og medga at plasseringen på toppen av Order of Merit, med bare turneringen i Spania og i Kenya neste uke igjen av sesongen, ga Moss & Rygge-spilleren motivasjonen hun behøvde for å yte sitt beste torsdag,

— I går sa jeg til meg selv at jeg ikke kom til å spille noe bedre av å tenke på det (gnagsårene, red. anm.) Så jeg bestemte meg for at jeg skulle late som om jeg lå på tredje eller fjerdeplass og jaget en eller annen … så jeg vet faktisk ikke hvem som ligger i teten.

Etter halvgått løp har tyske Karolin Lamper ledelsen med -8. Mens Marianne følger ett slag etter sammen med tre spillere; Aditi Ashok fra India, Anne Van Dam fra Nederland og danske Nanna Koerstz Madsen. Med ytterligere tre spillere ett slag bak på tredjeplass.

66-runde

Selv var ikke Moss & Rygge-spilleren synderlig imponert over fredagsrunden. Samtidig som hun er meget fornøyd med hvordan føttene hennes har blitt markert bedre:

— Jeg slo driveren min bra i dag. Men jernslagene og puttingen var bare søppel. Føttene var bedre; vår fysioterpaeut Philippa (Stewart) har gjort en veldig god jobb.

Tonje og Celine til helgespillet

VestfoldspillerTonje Daffinrud avanserte 13 plasseringer til delt 19.-plass med -1etter en 71-runde. Klubbvenninne Celine Borge kom inn på fire over par, 76, og falt med det 27-plasseringer til delt 45.-plass med +3.

Oslospiller Marita Engzelius, som har bestemt seg for å legge opp etter denne sesongen, misset cutten med fire slag på +9 på delt 82.-plass etter 78-75.

Marianne Skarpnord starter i lederballen klokken 12.10, i gruppe med Aditi Ashok og Kaolin Lampert. Turneringen vises live på strømmetjenesten GolfTV fra klokken 13.00 lørdag.

Se også: Livescoring fra Marbella