I dette innlegget spør Åge Wedøe hvorfor ingen har reagert på kommentaren Hvem skal redde Norges ære?, som ble publisert i denne spalte tidligere i år.
gjestebloggeren--br--ge-wed-e

Åge Wedøe er leder i Mørk golklubb og publiserer med dette sin første gjesteblogg på Golferen.no.

Hundrevis av dagers total taushet. Hva forteller det?
Redaktøren publiserte sine tanker den 24. mai.

Det er tanker omkring høyst sentrale og i flere forum også høyrøstet debatterte, problemstillinger i golfnorge. Han har hoppet naken inn i vepsebolet, innsmurt i honning og under fullt navn.

Ingen svarer. Ingen tar opp hansken og gjør et forsøk en gang. Kjære golfkolleger. Dette er for dårlig.

Vil vi noe med elitesatsingen innenfor golfen, så må vi starte med å stikke fingeren i jorden. Det er ikke ”noen” som fikser dette for oss. Opp av godstolen – dette må vi i stor grad fikse selv.

Catch 22 kaller Espelid situasjonen som NGF sitter i. Kanskje det og kanskje ikke.

Sammenligner vi oss med skiforbundet så er det ikke folk på et forbundskontor som sørger for OL-medaljene alene. Klubbene som holder til i alle kriker og kroker av landet har hatt fokus på å hjelpe frem sine beste.

Kretslag, elitesatsings-enheter som TrønderHopp, KollenHopp med flere bidrar alle med å foredle det som klubbene leverer fra seg av talent. Derfra blir så de beste tatt ut til å representere landet.

Vi mangler de aller fleste elementene her. Svært få klubber har midler til å støtte sine utøvere særlig langt. Mange av dem har ikke vilje heller.

Kretslag finnes ikke, og de profesjonelle enhetene som kan samle landsdelens elite, finnes heller ikke.

På siste forbundsting ble et benkeforslag fra Miklagard om en 30 kroners økning i kontingenten, øremerket for å sikre elitesatsing/turneringer i Norge, nedstemt av klubbene. Selv om forslaget ble justert ned til 10 kroner før avstemmingen tok til.

Jeg tror på tre tiltak:

 • Det er rett som det hevdes fra sportssjefen i NGF at det ikke er tilstrekkelig elitefokus/treningsfokus i norske golfklubber. Det må vi selv gjøre noe med.
 • Vi må enten gjeninnføre kretslagsnivået, eller også etablere eliteenheter i landsdelene a la skiforbundet. Helst begge deler og langt ned i juniorklassene.
 • Vi må stå sammen på neste golfting rundt et forslag i tråd med hva Miklagard ønsket. Da får vi inn de fem millionene som sportssjefen ønsket seg. Årlig.

  Hvordan kan det ha seg at det ikke finnes sponsorpenger innenfor golfidretten? Parallelt med at skiforbundet sender pressemelding om at ”nå renner kassen over”.

  Er det ikke laget en pakke som sponsorene finner attraktiv nok? Ski er en miniidrett i verdensmålestokk. Golf er stort.

  En av årsakene til at vi står der vi står er at etter mitt syn tenker vi i for små baner, og har et for snevert perspektiv på de beslutninger vi tar.

  Eksempel: Vi godkjenner den ”fantastiske mediapakken” som skal gi oss slike fantastiske eksponeringsmuligheter.

  På samme ting stemmer vi ned en liten tikrones kontingentøkning som ville sikret at vi hadde noe å eksponere!

  Resultat:
  1) Ingen store turneringer i Norge.
  2) Norske spillere på toppnivå velger derfor å spille i Sverige og Danmark i stedet.
  3) Hvem vil så sponse ”3. divisjon” som er det vi sitter igjen med her hjemme?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.