For en dramatikk det ble da Viktor Hovland tok sin tredje seier på sine fem siste starter! 24-åringen fra Ekeberg overvant 48 år gamle Richard Bland fra England med birdie på første omspillshull av DP World Tour-turneringen Slync.io Dubai Desert Classic etter å ha ligget seks slag bak teten på Emirates Golf Club før siste runde søndag.

Ut som en rakett

Viktor fikk en kanonstart på sisterunden med birdie på hullene 1, 3 og 5, delvis splittet av bogey på hull 4. Deretter fulgte ny birdie på hull 8, som ble utlignet av dagens siste bogey på hull 15. Det plasserte Miklagard-spilleren tre slag bak teten.

Men deretter begynte moroa for alvor! Birdie etter timetersputt på hull 16, så eagle etter ny timetersputt på hull 17 før showet ble avsluttet med birdie på hull 18.

« Jeg var rasende!»

Etter at seieren var sikret ble nordmannen intervjuet av DP World Tours Tim Barter, som også er treneren til Richard Bland:
— Hva tenkte du da du var tre slag bak med tre hull igjen å spille?
— Jeg var rasende etter treputten på 15, og tenkte bare på å avslutte bra
.

— Fortell om presset du følte i play-off?
— Jeg måtte bare prøve å å roe ned, og tenke på alt jeg allerede har oppnådd

At Viktor Hovland rullet i seiersputten for birdie på det første omspillshullet betyr også at han rykker opp fra femte- til tredjeplass på verdensrankingen, som presenteres mandag.

— Bør Rahm og Morikawa (nummer én og to på verdensrankingen, re. Anm) være bekymret for at du nå er nummer tre?

— Jeg vet ikke om jeg klarer å passere de gutta, men dette er en god start, vi får se hva som skjer

Viktor Hovland mottok en sjekk på 1,2 millioner dollar (10,8 millioner kroner). Som gjør at det også ble en god uke for vikarierende caddie, eks-proff Peter Kaensche, etter at Viktors ffaste Caddie, Shay Knight, som er ute sykemeldt med Covid 19.

Se også: Resultater fra Dubai