Oslo Golfklubbs bane på Bogstad sliter med et luksusproblem: Parkeringsplassen er smekk full hver eneste dag.

— Min største utfordring er å skaffe flere parkeringsplasser, jeg har nesten ikke tid til å snakke med deg, sukker daglig leder Niels Vik.

Vik forteller at parkering virkelig er en stor utfordring for Norges eldste eksisterende golfklubb.

Forbudt å parkere i veien

Langs gjerdet inn mot Oslo Golfklubbs parkering går den gamle Ankerveien, en del som er uten biler bortsett fra trafikk til og fra Bogstad skole og golfklubben. Vik er oppgitt på golfklubbens vegne:

— Vi har 107 oppmerkede plasser, og det er for lite. Som du så er plassen helt full, og mer til. Det skjer hver dag nå. Det er ikke lov å parkere i Ankerveien. Veidekke eier veien og de har satt det bort til skolen, som har engasjert Aker P-drift for å håndheve parkeringsforbudet, som er der grunnet skolebarna.

— For en god del år siden forsøkte vi å få kjøpt nabotomten med tanke på korthullsbane og parkering, men fikk ikke kjøpt.  Jeg har dialog med campingen (Bogstad camping, red. anm.) om et areal der for parkering. De er positive, men vi sliter litt med adkomsten. Før den er løst har jeg en fortvilet situasjon. Folk har store biler som tar opp hele parkeringsruten, og man kommer nesten ikke inn og ut av bilene uten å lage merker i nabobilen, konstaterer Vik.

Det siste fikk Golferen erfare. Riktig nok slapp vi unna merker på egen bil, og klarte også å skåne nabobilene. Men det var meget trangt å komme seg ut og inn av bilen.

 — Det er egentlig en luksussituasjon, fordi det er så mange som vil spille golf hos oss, men likevel ikke bra, konkluderer daglig leder Niels Vik.