Caddien Iain McGregor fikk hjertestans og døde på niende fairway under Madeira Islands Open. Torsdag viser europatouren ham den respekten han ikke fikk etter at turneringen fortsatte på Madeira.
europatouren-hedrer-d-d-caddie

POPULÆR: Iain McGregor var populær både blant spillere og caddier. Torsdag hedres han under første runde av BMW PGA Championship på Wentworth med en egen «Wear Black for Mac»-kampanje.

Det var med sjokk og vantro spillere og caddier fikk beskjed om at europatouren valgte å la Madeira Islands Open fortsette etter at caddien Iain McGregor (52) år fra Zimbabwe falt om og døde av hjertestans.

Beslutningen om å fortsette turneringen søndag for halvannen uke siden ble tatt av europatoursjef George O’Grady. Nå angrer han.

Det går fram av en pressemelding etter et møte mellom caddier, spillere og europatoursjefen under forrige helgs Open de España.

Forferdelig situasjon

— Jeg forstår fullt ut synspunktene fra de som mener vi ikke skulle fortsatt, siteres O’Grady på Golf.dk.

— Men for alle var det en forferdelig situasjon å være i, og beslutningen om å spille ferdig turneringen var ingen lett beslutning. Verken for meg eller for turneringslederne som var til stede på Madeira.

— Selv om vi forstår at beslutninger skal tas på meget kort tid, så er det neppe noen stor overraskelse at alle europatourens caddier følte at den feile ble tatt på Madeira, kommentereer caddienes representant, Gerry Byrne, i pressemeldingen.

Går i svart

Under første runde av BMW PGA Championship på Wentworth torsdag vil sort være den dominerende fargen.

Europatouren lanserer nemlig en «Wear Black for Mac»-kampanje for Iain McGregor, som begraves på Madeira samme dag.

På den måten blir McGregor vist den respekt mange føler at europatouren skylder ham etter avgjørelsen på Madeira.

Se også: Livescoring fra Wentworth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.