Foto: Ryder Cup

Europa har vunnet fire av de fem siste utgavene av Ryder Cup, som oftest etter at USA har vært favoritter. Det er amerikanerne også denne gangen. Men for å leve opp til forventingene må spillerne legge fra seg nykkene og vise bedre lagmoral enn de har bydd på det siste tiåret.

«DeChamBrooks»

At amerikanerne har gått tapende ut av så mange Ryder Cup-utgaver de siste elleve årene skyldes at spillerne stort sett ikke har fungert som et lag.

Det har ulmet i mange konflikter under de velpolerte fasadene, og det er liten tvil om at USA-kaptein Steve Stricker står foran langt større utfordringer i team-rommet enn sin kollega, Paddy Harrington fra Irland, gjør.

Konfliktene utfolder seg mer heftig enn i mange såpeoperaer på TV. Den mest dramatiske og største er den etterhvert velkjente spenningen mellom Bryson DeChambeau og Brooks Koepka. Og omtales, i beste såpeopera-stil, som «DeChamBrooks».

Det britiske golfmagasinet Golf Monthly påpeker denne uken at Koepka i et intervju med Golf Digest har uttalt at han slett ikke er noen tilhenger av Ryder Cup. Derimot omtaler han turneringen som «krevende, hektisk og litt merkelig» En uttalelse internasjonale golfmedier tolker som en bekreftelse på at USA har tolv individuelle spillere mens Europa framstår som et lag.

Les også: Mener Koepka bør si fra seg Ryder Cup-plassen

Vinner Europa?

Kampen mellom Team Europa og Team USA skal utkjempes fra 24. til 26. septemberarkitekt Pete Dyes fryktinngydende mesterverk langs bredden av Lake Michigan: Whistling Straits i Kohler.

Til tross for at USA har et sterkere lag med åtte av sine tolv spillere i Topp 20 på verdensrankingen i skrivende stund, kan amerikanernes manglende lag-moral gjøre utslaget.

Kampen internt i det amerikanske laget er i full gang, og har vært det lenge.De to kamphanene har overfor kaptein Steve Stricker, i følge Morning Read, bedyret at de vil legge konfliktene på hyllen under Ryder Cup.

Ellers vil Europa etter alle solemerker vinne også den 41. utgaven som har vært spilt av Ryder Cup siden premieren 3.–4. juni 1927 på Worcester Country Club i Massachusetts.

Team Europa

Jon Rahm, Spania

Tommy Fleetwood, England

Tyrrell Hatton, England

Rory McIlroy, Nord-Irland

Viktor Hovland, Norge

Paul Casey, England

Matthew Fitzpatrick, England

Lee Westwood, England

Bernd Wiesberger, Østerrike

Shane Lowry, Irland

Ian Poulter, England

Sergio Garcia, Spania

Team USA

Dustin Johnson

Bryson DeChambeau

Patrick Cantlay

Brooks Koepka

Collin Morikawa

Justin Thomas

Xander Schauffele

Tony Finau

Jordan SPieth

Scottie Scheffler

Daniel Berger

Harris English

Les mer: Ryder Cup offisiell hjemmeside