Foto: Tristan Jones/LET

Ved starten av siste dag hadde Europa to poengs ledelse over sine motstandere fra USA, og trengte bare fem poeng for å beholde den ettertraktede pokalen. Rookie Matilda Castrens poeng i matchen mot Lizette Salas sørget for at Europa kunne reise tilbake over Atlanterhavet med troféet i flysetet. Mens danske Emily Kristine Pedersen, i dagens siste match, ​​forseglet seieren 15-13.

— Jeg er så stolt av dette laget. Jeg slo jo ikke et eneste golfslag … det var virkelig opp til dem. Det er de som vant den. De fortjener all æren, så takk, team. Dere fikk meg til å se bra ut.

Det forklarte Europas kaptein, Catriona Matthew. som ble den første europeiske kapteinen som har klart å vinne to to ganger og har forsvart pokalen.

— Det var virkelig nervepirrende å se de siste matchene. Når du er på sidelinjen kan du ikke gjøre noe med det. Matilda gjorde en fantastisk opp-og-ned-opplevelse av en tett løgn i bunkeren og hullet om en 18-foter for å vinne kampen. Det tidevannet hadde snudd litt mot amerikanerne, og jeg tror det bare snudde det tilbake mot oss, og så avsluttet Emily det med seieren på det siste hullet.

Europakaptein Catriona Matthew

Europa startet dagen lpå best tenkelige måte, og fikk en tidligseier da rookien Leona Maguire gjorde en fantastisk match mot Jennifer Kupcho, som måtte finner seg i å bli beseiret 5&4.

Iren har hatt en fenomenal Solheim Cup-debut, som ga henne 4,5 av 5 mulige poeng.

— Jeg har gitt mitt absolutte hele denne uken. Jeg kunne ikke ha gitt det noe mer, og jeg kunne ikke ha bedt om en bedre uke, sier Maguire. «Jeg hadde også to fenomenale partnere i Mel og Georgia, som bare lot meg gjøre tingene mine, og jeg er så stolt over å få disse poengene.

Leona Maguire

Europa snørte sekken

Et Europa-poeng til havnet snart på tavlen da dvrnske Madelene Sagströmvant 3&2 over Ally Ewing.

Minutter senere gikk Celine Boutier sirende ut av duellen mot Mina Harigae med 5&4, og satte Europa i føresetet der de bare behøvde to poeng til for å beholde pokalen.

— Det har vært en fantastisk uke. Jeg gjorde bare ikke en eneste feil i dag, jeg spilte veldig solid fra starten, og det hjalp definitivt meg med å vinne. Lagkjemien har vært utrolig, vi kom alle så godt overens, og jeg tror det faktum at vi er tilbaketrukket her blant alle amerikanerne har brakt oss nærmere hverandre fordi vi må holde fast og spille for hverandre.

Celine Boutier

Uvanlig mange matcher til hull 18

På en uke der så mange matcher varte til 18. green,ble siste dag intet unntak.Blant annet som I dagens første match, der Anna Nordqvist og Lexi Thompson hver tok et halvt poeng for lagene sine.

Team USA fikk en oppmuntring da Nelly Korda kjempet seg til ett seier over Georgia Hall 1-opp. mens Nanna Koerstz Madsen og Austin Ernst delte neste match.

Amerikanerne fikk ytterligere to poeng da Megan Khang og Brittany Altomare slo henholdsvis Sophia Popov og Carlota Ciganda for å bringe stillingen til 13-11.

Matilda Castren sikret at pokalen ble i Europa da hun gjorde kjempesterk up-and-down fra bunkeren på hull 18 i matchen mot Lizette Salas.

Solheim Cup pokal
Foto: Tristan Jones/LET