Foto: Tristan Jones/LET

Team USA kjempet seg tilbake på søndag og klarte 3 poeng i foursome i morgenøkten. Men Europa snudde trenden i ettermiddagwna fourball, og leder 9-7 på vei inn i siste dags acgjørende single-matcher.

Rookie Leona Maguire, som er den første irske spilleren som representerer Europa i Solheim Cup, har hittil hatt en fenomenal turnering, som har gitt henne 3,5 av 4 mulige poeng sammen med henholdsvis Mel Reid og Georgia Hall.

«Nesten som å være på college»

Du vet aldri hvordan du skal reagere i disse situasjonene før du blir satt i dem. Det er dette man trener på. Dette er det du forbereder deg på. Jeg elsker laggolf. Jeg elsker matchspill. Det føltes litt som å være på college. Jeg har hatt fantastiske partnere som har fått meg til å føle meg så komfortabel der ute og har bare prøvd å cooles av utnytte momentet og sette noen putter når jeg kunne.

Leona Maguire

I morgenøkten utgjorde Maguire og Reid nok en gang en formidabel duo da de beseiret Nelly Korda og Ally Ewing 5&4 etter å ha dominert hele veien.

I ettermiddagsøkten spilte de sammen i fourball mot Jennifer Kupcho og Lizette Salas. Til il tross for at de lå bak store deler av runden,, sørget en birdie på fra Reid på hull 18 for at matchen ble delt.

Europas to andre poeng på ettermiddagen kom fra Charley Hull og Emily Kristine Pedersen, som sikret en 3&2 seier over Danielle Kang og Austin Ernst.

I ettermiddagens andre match vant Carlota Ciganda og rookien Nanna Koerstz Madsen en 1 opp over Jessica Korda og Megan Khang.

Den europeiske duoen slet i store deler av matchen, men en birdie av Koerstz Madsen på hull 12 utlignet stillingen før Cigandas birdie fra 13 meter på hull 15 sørget for at de vant 1 opp.

Solheim Cup vises på strømmekanalen GolfTV, og avsluttes med tolv avgjørende singlematcher mandag.