Korn Ferry Tour Championship på Victoria National Golf Club i Indiana var siste sjanse for Kristoffer Ventura til å beholde kortet på PGA Tour kommende sesong. Men det gikk dessverre skeis. Og det med få slags margin etter en sterk avslutningsrunde.

Da Kristoffer Ventura stod på første tee før siste runde i Korn Ferry-finalen var oppgaven krystallklar: Med fjerdeplass ville han ende Topp 25 på Korn Ferrry-rankingen, og på den måten for å beholde spillerettighetene på PGA Tour 2021/22.

Det var nettopp slik han sikret seg kortet til PGA Tour for to sesonger siden,. Blant annet takket være to seire og én tredjeplass.

Men finaleturneringen endte med delt 15.-plass på -9. Det var «bare» fem slag fra den sikre grunnen som en plassering i Topp 4 ville gi.

At Kristoffer måtte forsøke å berge PGA Tour-kortet i Korn Ferry-sluttspillet, skyldtes at han var blitt nummer 165 i FedEx Cup på PFA Tour.

Spillerne som endte sin PGA Tour-sesong mellom 126.- og 200.-plass i FedEx Cup ffikk plass i de tre turneringene som utgjør finalespillet i Korn Ferry Tour.

Spillere som ligger Topp 25 på Korn Ferry Tour etter de tre finale-turneringene rykker opp til PGA Tour. Systemet er lagt opp slik at det er mulig å få til med bra resultater i Korn Ferry Tour Finals-serien. Som nettop var det Viktor Hovland gjorde da han sikret seg PGA Tour-kortet i august 2019.

Korn Ferry Tour finals for Ventura

19.-22. august: Albertsons Boise Open presented by Chevron i Boise, Idaho — DELT 77.-PLASS

26.-29. august: Nationwide Children’s Hospital Championship i Columbus, Ohio — MISSET CUT

2.-5. september: Korn Ferry Tour Championship presented by United Leasing & Finance i wburgh, Indiana — DELT 15.-PLASS GJORDE AT KISTOFFER IKKE KLARTE Å ENDE I The 25.

19 missede cutter

Kristoffer Ventura har spilte 26 turneringer på PGA Tour i 2020/21-sesongen. I sin tre første turneringer for sesongen sikret han seg en delt sjetteplass og en delt syvendeplass. Men har også 19 missede cutter på PGA Tour i denne sesongen.

Se også: Resultater fra Korn Ferry Tour Championship