Etter første runde på Losby er tre nordmenn i topp-10, med delte fjerdeplasser og delt sjuendeplass. Andrerunden er igangsatt, men halve feltet må bruke lørdag formiddag til å fullføre.
engell-og-olsen-f-rer--em-det-norske-toget--em-

ENGELL NORSK LOKFØRER: «Det norske toget» ble de seks golfgruppene med ni norske spillere på rad kalt. Anders Engell er lokfører sammen med amatøre Aksel Kr. Olsen etter første runde av Norwegian Challenge på Losby.

engell-og-olsen-f-rer--em-det-norske-toget--em-

FOSSER FRAM: Etter halvspiillt andrerunde har Eirik Tage Johansen koblet inn både turbo og etterbrenner, og er -7 på delt fjerdeplass i Norwegian Challenge på Losby.
engell-og-olsen-f-rer--em-det-norske-toget--em-

Turnering: Norwegian Challenge
Dato: 8. — ll. august
Bane: Losby Golfklubb, Lørenskog, par 72, 6442 meter
Premiepott: 1,4 millioner kroner, hvorav 225.000 til vinneren
Tittelforsvarer: Kristoffer Broberg
Norske deltakere: 18 spillere

engell-og-olsen-f-rer--em-det-norske-toget--em-


Formiddagsfeltet fra torsdag fullførte førsterunden fredag morgen, mens første dags ettermiddagsfelt startet sin førsterunde så snart henholdsvis første og tiende tee ble ledig fredag morgen.

Anders Engell, som var beste nordmann etter torsdagens spill, beholdt posisjonen etter at førsterunden var fullført.

Les også: Engell øyner omslaget

— Det er mulig den andre delen av feltet får fordel av å spille under bra forhold, men husk på at de skal spille 36 hull med bare en halvtimes pause, sier han til Golferen.no.

Grønmo-spilleren overnattet på delt andreplass med -5, og var på delt fjerdeplass med -6 da alle var inne etter 18 hull.

— Nå skal jeg hjem å hvile, sier han om den lange pausen fra han kom inn i klubbhuset klokken 8.30 til han skal starte andrerunden klokken 19.45 fredag kveld.

Olsen under radaren
Gruppene 16 til 22 ble døpt Det norske toget, der ni av våre beste spillere var.

Mens et samlet norsk golfpressekorps var opptatt av å snakke med disse spillerne etter første runde, benyttet amatøren Aksel Kr. Olsen muligheten til å snike seg under radaren og inn på -6 han også.

Da Golferen.no endelig fant han, hadde 21-åringen trukket seg tilbake for noen timers ekstra søvn etter den tidlige starten. Caddie, og far, Jon Robert Olsen, oppsummerer derfor runden:

— Han er kjempefornøyd, og spilte bra med 17 greentreff. Han hadde sju birdier, og berget en god bogey etter vannbesøk på hull 15.

— Selvsagt er jeg overrasket over at han presterer så bra på dette nivået. Men samtidig har han spilt veldig bra både i USA og etterpå (i sommer), oppsummerer far og caddie Olsen.

Mikkelsens beste åpning

— En bra birdie på hull 7, en dårlig bogey på hull 8, oppsummer Joakim Mikkelsen de fire hullene han avsluttet førsterunden med fredag morgen.

Etter tre birdier, én eagle og én bogey torsdag, ble det fire under for drammenseren og delt sjuendeplass etter første runde.

— Det burde og kunne vært flere slag under par. Men det er likevel min beste åpning på challengetouren, sier Mikkelsen, og legger til at han konsentrerer seg mest om å forbedre puttingen.

Børsheims birdiekjør
Sju birdier og fem bogeyer stod det på Knut Børsheims scorekort etter førsterunden. Med bogeyene skyldtes ikke hans aggressive spillespill.

— Det var unødvendige bogeyer, fordi de ganske enkelt kom etter dårlige slag.

— Men jeg er i god form, og kan nok gå seks eller sju under her, sier bergenseren, som lå på delt 32.-plass etter første runde.

Greit nok for Bertheussen

— Det var greit nok, men sikkert ikke bra, sier Elias Bertheussen om sin én under par 71-runde.

— Jeg slo driveren bra, men slår noen dårlige slag med de lange jernene. Dermed misser jeg mulighetene på par-5-hullene.

Så spilte de trønderen også de fem par-5-hullene på bare én under par etter birdie på hull 3. Men han er mer fornøyd med eaglen på hull 12, der han satte innspillet rett i hullet på par-4-hullet.

Kofstads 6, 5, 6, 5 og 5

Nei, det er ikke Espen Kofstads score på Losby, men klokkeslettene han har stått opp de siste dagene.

— Nå er jeg rett og slett helt kake. Jeg skal rett hjem og sove, jeg er utslitt, betror han Golferen.no.

Derfor tar Kofstad lett på at det ble én over par på åpningsrunden; det er langt mer å gå på, og det håper han å bevise på andrerunden, som starter klokken 19.05.

Tage fosser fram

I skrivende stund er andrerunden godt i gang på Losby, der spillerne som skulle spilt ettermiddagsrunde torsdag er på banen.

Etter ni spilte hull av runde to er Eirik Tage Johansen delt fjerdemann med -7, Phillip Archer leder på -13.

Tage hadde fire birdier og to bogeyer på første runde, og har fem birdier halvveis i andrerunden.

Les også: Tage: — Herlig å være tilbake

Bruk livescorelinken under for oppdaterte resultater

Se også: Livescoring fra Losby

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.