Gjestebloggeren: Magne Forfang

Norske golfere bør i større grad prøve lykken i Asia og Australia mener den utflyttede trønderen Magne Forfang.

-em-gjestebloggeren---em--br----magne-forfang

Magne Forfang (hcp 17) er født i Orkdal og emigrerte til Australia som 32-åring i 1977. Han bor nå i Tasmania, og er utdannet ved Norges Idrettshøyskole og har jobbet med kroppsøving innen skoleverket.

Den lokale teaching pro her i Bothwell, Ross Baker, sa nylig til meg:
– Magne, om ikke lenge vil Asia bli den viktigste og mest lukrative golfregionen i verden. USA vil på det nærmeste forsvinne snart på grunn av de internasjonale økonomiske forholdene.

Litt overdrivelse, kanskje, men det er noe i dette. De siste 20 årene har alle villet spille i USA på grunn av premiesummene. Men kanskje denne fasen nærmer seg slutten?

Og det er da jeg lurer på en ting: Hvofor er det ingen norske golfspillere som prøver seg på the Australian Pro circuit/Pro-Am circuit, eller i Asia? 
 
Jeg har lagt merke til at det ikke er så mange turneringer i Europa, verken vinter eller sommer, og jeg ser at de beste norske spillerne ofte står på venteliste både for The European Tour og for The European Challenge Tour, og ofte ikke får være med selv om de er kvalifisert til det.

Her i Australie er det turneringer hele året.  Bare i februar/mars var det omlag ti pro-am-turneringer her i Tasmania (den minste staten i Australia), med mellom AUS $2000 og $20.000 (11.500 til 115.000 kroner, red. anm.) i premier per turnering.

I Australia er det hundrevis av turneringer for de professjonelle spillerne hvert år. 

I Asia er det enda flere turneringer, og spesielt nå når India og Kina har blitt så orienterte mot golf.  Blant de unge, australske proffene er det mange som kvalifiserer seg til Asia-touren i stedet for Europa og Amerika, og de sier at det er lettere å få suksess og gode inntekter der enn andre plasser. 

Og når du ser på terminelistene i Asia og Australia må en også tro at en ung golfspiller må få større framgang fortere ved å prøve seg her enn ved å holde seg i Europa. 
 
Se på de norske spillerne Marius Thorp, Eirik Tage Johansen, Espen Kofstad og Jan Are Larsen.  Hvor mye seriøs golf har de fått sjansen til å spille i år? 

Hvor mye har de tjent?  Det er helt ufattelig!  De er lovende spillere som kaster bort talenet sitt.  Hadde de vært i Australia kunne de ha spilt seriøse turneringer hver uke.  De ville ha tjent mye mer enn de gjør nå, og de ville ha blitt mye bedre spillere mye fortere

Etter et år eller to her kunne de så kvalifisere seg til Asia, og derfra til Europa og USA, dersom de ville det.  

Men hva med koner og barn?  Australia er en fantastisk plass å bo en stund, og det er mye billigere å bo her enn i Norge.
 
Er det noen innen den norske golforganisasjonen som kan klare å ta fatt i dette temaet? Og så legge det fram på en slik måte at unge norske golfspillere kan se de fantastiske mulighetene som finnes for dem i Australia og Asia?

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Club Car Championship at The Landings Golf & Athletic Club med Kristoffer Ventura ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.