Golfens verste fiende heter Yr, Storm og Pent, mener Åge Erichsen, som anslår at golfbanene i Norge taper en kvart million kroner hver på unøyaktige værvarsler.
-em-gjestebloggeren---em--br-----ge-erichsen

Åge Erichsen er daglig leder i Moss & Rygge golfklubb samt en aktiv deltataker i golfadministratorenes forening.

Jeg antar at de fleste golfbanene i Norge i disse dager har flere ledige starttider enn for noen år siden. Folk spiller litt mindre golf enn før, og for oss som driver golfanleggene erdet store spørsmålet: Hvorfor?

Jeg hører noen sier at golf tar for lang tid, men det tok jo like lang tid for fem år siden. Jeg observerer også at en del har blitt bitt av sykkelgalskapen, men det vrimler vel ikke av gamle golfere som går hen og kjøper seg sykkel til 50.000?

Og punger ut tusenvis av kroner for sykkeltrøyer med reklame for en drøss med utenlandske bedrifter? I så fall forstår jeg ingenting. Mange klager også høylydt på at en årsavgift på 5-6000 kroner er alt for dyrt. Og at greenfee-priser på over 300 kroner er uhørt.

Utstrakt desinformasjon
Vår verste fiende er utvilsomt værmelderne : Yr og Storm og Pent og hele sulamitten. Jeg vil anslå at golfbanene i Norge taper i snitt en kvart million kroner hver på at antatt velutdannede mennesker, antagelig med stor overbevisning, driver utstrakt desinformasjon daglig.

Og da lurer jeg på hvem som skal erstatte tapet vårt? Vi er også næringsdrivende som er prisgitt naturkreftene hver eneste dag, og etter hvert har det blitt sånn at de aller fleste golfere er innom yr.no flere ganger om dagen.

Vi i golfklubbene er jo også så dumme at vi har lagt elendigheten inn på hjemmesidene våre med «trykk her» og «se været der du er». Det er nok dessverre fåfengt å fjerne det igjen, for det norske folk er ikke dummere enn at de finner dette et annet sted.

Denne uken, som begynte 18. juli, har det toppet seg fullstendig. Mandag, tirsdag og onsdag meldte de regn, regn og atter regn. Hos oss kom det ikke en dråpe.

Tirsdag fortalte yr.no at det regnet hos oss fra 09.30 til 16.30 uansett når på dagen vi sjekket. Mens det på radarbildet på samme nettsted ikke fantes en eneste sky.

Dette var kanskje den fineste sommerdagen så langt i år. I alle fall på østsiden av Oslofjorden. Men nesten ingen hadde bestilt starttid.

Nå er det heldigvis noen som fortsatt evner å kikke ut gjennom vinduet, så det kom jo flere utover dagen. Men poenget er at de aller fleste da legger helt andre planer, som det plutselig er for sent å endre.

Før i tida, før disse skrekkelige websidene kom på banen, ventet de fleste til de så hvordan det virkelig så ut på utsida av døra før de tok en bestemmelse. Noen spilte sågar golf dersom det regnet litt. Den tida er forbi; det var virkelig bedre før.

Kan vi saksøke?
Jeg vet at disse nettstedene håver inn penger på vår godtroenhet. Spørsmålet er om vi kan saksøke disse menneskene for det som synes å være ren lemfeldighet?

I år har det vært så elendig at det kan se ut som om det bare er å møte opp et sted og si at «jeg kan godt begynne til manda`n».

En advokat jeg kjenner mener faktisk at vi kanskje kan ha en sak, selv om han neppe vil kjøre den selv. Vi ville i alle fall fått enorm oppmerksomhet i media om vi hadde tatt sjansen.

Jeg har sendt en forespørsel til mitt forsikringsselskap om det går an å gardere seg mot slik udugelighet.

Jeg gruer meg egentlig til svaret. Kanskje myndighetene våre, som skal kvalitetssikre alt som kan krype og gå, kan ta en titt på denne vanvittige virksomheten.

Akkurat nå kan det se ut for at golfens fiende nummer én har fått evigvarende amnesti.

Hvem andre kan gjøre 100 prosent feil på jobben hver dag og stille opp like blide dagen etter?

Disse menneskene burde vært utplassert i en virksomhet som vår, og jeg er villig til å bytte på dagen.

Det er jo ikke mulig å bli dårligere til å tippe …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.